Te poţi îmbolnăvi de COVID şi după vaccinare! Care este motivul?

,
vaccin covid
Persoanele vaccinate trebuie sa continue sa respecte restrictiile

Medicul Emilian Popovici a explicat de ce unii români s-au îmbolnăvit de COVID după vaccinare.


In articol:

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, doctorul Emilian Popovici, a dezvăluit motivul pentru care unele persoanele care s-au vaccinat anti-COVID s-au infectat cu virusul, în ciuda imunizării. Medicul a menţionat că serul nu are efect imediat după administrare, aşa că regulile sanitare și de distanțare  recomandate de autorități trebuie respectate, chiar şi după vaccin. 

De ce au existat îmbolnăviri şi după vaccinarea anti-COVID

Epidemiologul Emilian Popovici este de părere că anumite județe au revenit la scenariul roșu  deoarece multe persoane nu au mai respectat restricţiile, imediat după ce s-au vaccinat. Potrivit capital.ro, doctorul Emilian Popovici spune că, indiferent dacă este vorba de prima doză sau rapel, cei vaccinați trebuie să poarte mască de protecție și să evite aglomerațiile, cel puţin 10 zile, pentru a diminua riscul infectării.

“Atât după prima doză, cât şi după a doua s-a înregistrat un fenomen. După prima doză, mediana de infectare a fost la trei zile, iar la a doua a fost la trei zile. Deci se pare că oamenii nu au continuat să respecte măsurile după prima şi a doua doză. Vorbim de acelaşi vaccin ca în Israel, ţară în care cei care s-au vaccinat nu au avut acelaşi comportament care a fost în România.

Până la 10 zile după ambele doze, este foarte importat ca oamenii să respecte restricţiile şi măsurile. Este foarte important să facă asta”, a declarat dr. Emilian Popovici, potrivit Antena 3.

Citeste si: Ce trebuie să faci înainte de vaccinarea anti-COVID?

Care sunt vaccinurile anti-COVID folosite în România

În opinia medicului Emilian Popovici, toate vaccinurile care sunt folosite în România, Pfizer/BioNTech, Moderna și  AstraZeneca, sunt bune.

Potrit acestuia imunizarea este cea mai eficientă modalitate de a ne întoarce la normal. 

Citeste si: Un centru de vaccinare din București, pe punctul de a se închide. Beatrice Mahler: „Ajungem într-un moment de risc major!”

“Sunt două tipuri de studii care se fac cu vaccinurile şi cu medicamentele. Atât cu vaccinul Pfizer, cât şi cu Moderna. Sunt studiile de efectivitate, adică acelea din populaţie, la care rezultatele au fost la fel de bune ca la studiile de eficienţă, adică 95%.

La AstraZeneca, eficienţa este în jur de 70% sau puţin peste, dar este suficientă. Pentru populaţia generală, vaccinul AstraZeneca este foarte bun. Cu privire la anticorpi, depinde foarte mult cum reacţionează fiecare organism. Buletinele de analize dau un titlu de anticorpi şi o valoare. Dacă ai ceva peste valoarea care e în analize, se cheamă că ai dezvoltat anticorpi. Eu zic că toate cele 3 vaccinuri care sunt folosite la noi sunt bune”, a mai declarat cunoscutul epidemiolog.

Citeste si: Raed Arafat, detalii importante despre cum va fi de Paste, in Romania! "Nu doreste nimeni sa limiteze drepturile la activitatea religioasa!"

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ce trebuie să faci înainte de vaccinarea anti-COVID?

Omicron bagă Marea Britanie în sperieți: Guvernul AVERTIZEAZĂ lumea să să vaccineze, deși vaccinul nu protejează total

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Este oficial! Raed Arafat a făcut anunțul: „Suntem într-un nou val. Dezavantajul este că...”

Anunț de ultimă oră! Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 au scăzut în rândul elevilor și profesorilor. Ministerul Educației, noi informații despre situația epidemiologică...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies