Anunț de ultimă oră! Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 au scăzut în rândul elevilor și profesorilor. Ministerul Educației, noi informații despre situația epidemiologică din școli

,
Numarul cazurilor au scazut
Situația epidemiologică din școli

Ministerul Educației a anunțat care este situația epidemiologică din școli la acest moment. În urma monitorizării din perioada 8-15 martie, numărul infectărilor cu coronavirus au scăzut în rândul elevilor și profesorilor.


In articol:

După o creștere rapidă a numărului de cazuri de coronavirus în rândul populației. În cazul școlilor, Ministerul Educației a anunțat vești foarte bune în ceea ce privește situația epidemiologică din unitățile de învățământ.

Într-o conferință de presă, oficialii au anunțat o scădere a numărului de infectări cu noul coronavirus în cazul elevilor și profesorilor.

Numărul infectărilor cu COVID-19 au scăzut în școli

În urma monitorizării făcute de specialiști, Ministerul Educației a anunțat că în perioada 8-15 martie 2021, numărul zilnic de infectare în rândul elevilor și profesorilor a scăzut. Numărul cazurilor înregistrate zilnic au fost de 22 la număr, față de 38 în perioada anterioară.

“Se constată o scădere a numărului mediu zilnic de infectări, atât în cazul elevilor, cât și al personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară (1-10 martie)”, informează Ministerul Educației. 

Totodată, se constată o creștere a numărului de clase care își desfășoară activitatea față în față, care până de curând au fost suspendate.

Conform informațiilor oficilale, în perioada 8-15 martie 2021, în unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea.

Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi)

Număr personal confirmat Covid-19: +321 (medie 40 cazuri/zi)

Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216

Citeste si: Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, declaratii transante despre inchiderea scolilor in Romania! In ce conditii se va trece la scoala exclusiv online?

Numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus au scăzut, atât în cazul elevilor, cât și în cazul cadrelor didactice, comparativ cu perioada de raportare 1-10 martie.

Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +376 (medie 38 cazuri/zi)

Număr personal confirmat Covid-19: +545 (medie 55 cazuri/zi)

Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +209

Activitatea didactică se suspendă în unele unități de învățământ

Începând cu data de 15 martie 2021, se suspendă activitatea didactică ce presupune prezența fizică, la nivelul unităților de învățământ Școala Gimnaziala ”Mihai Botez” situată în București, sector 3 și Grădinița ”Piticul Curajos” situată în București, sector 3, pe o perioadă de 14 zile, până la data

de 28 martie 2021, inclusiv.

Doua unități de învățământ își suspendă activitatea
Unele unități de învățământ își suspendă activitatea pentru 14 zile

Citeste si: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu școlile din București? Prefectul Capitalei: "Se poate întâmpla și mâine!"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, declaratii transante despre inchiderea scolilor in Romania! In ce conditii se va trece la scoala exclusiv online?

Dovezi că actul de justiție în R. Moldova este grav afectat. Un nou scandal în care este vizat Procurorul General: Un vicepreședinte de judecătorie îl acuză

Cu cât o plătește Kanal D pe Raluca Dumitru ca să participe la Survivor România? Antena Stars o plătea cu mult mai mai puțin

Ultima oră! Carantină începând de luni seara în apropierea Capitalei! Cine va trebui să completeze declarația pe propria răspundere?

Urmează valul 3 al pandemiei de coronavirus în România? Măsurile luate de premierul Florin Cîţu: „Ne pregătim și pentru un număr mai mare de cazuri!”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies