Mai multe țări din Europa au suspendat vacciarea cu dozele produse de AstraZeneca. UE, sceptică în ceea ce privește vaccinul britanic-suedez

,
Unele tari au oprit vaccinarea cu AstraZeneca
Vaccinarea cu AstraZeneca oprită în mai multe tari din UE

Unele țări din Uniunea Europeană au decis suspendarea vaccinării cu dozele produse AstraZeneca, în urma semnalării unor efecte secundare. Ce țări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul britanic-suedez?


In articol:

Decizia de suspendare a vaccinului AstraZeneca s-a produs la nivelul mai multor țări din Uniunea Europeană, după ce au fost semnalate efecte secundarea majore.

Ce țări din UE au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca?

Prima țară care a hotărât suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca este Germania, care a semnalat efecte secundare ale vaccinului britanic-suedez. De asemenea, Danemarca, Irlanda și Olanda, precum și Franța, Portugalia, Spania și Italia au anunțat suspendarea vaccinului cu dozele AstraZeneca.

Decizia a fost luată ca măsură de precauție, în așteptarea instrucțiunilor din partea Agenției Europene a Medicamentului.

Institutul Paul-Ehrlich, care se ocupă de Guvernul German, este de părere că trebuie realizată o examinare, în urma unor cazuri în care s-au format cheaguri de sânge la persoane vaccinate în Europa.

Germania restricționase utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele sub 65 de ani, însă din 4 martie a fost ridicată, iar vaccinul a putut fi utilizat pentru toată populația adultă.

Țări precum Danemarca, Norvegia, Islanda, Olanda, Irlanda și o regiune din Italia au oprit, temporar, vaccinările cu AstraZeneca, care a fost asociat într-un mod neconcludent cu formarea de cheaguri de sânge.

Unele țări au oprit vaccinarea cu serul britanic-suedez
UE, sceptică în ceea ce priveste vaccinul AstraZeneca

Italia a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Italia a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca pe întreg teritoriul țării din motive de precauție, după semnalarea unor posibile efecte secundare.

Agenția italiană a medicamentului, AIFA, „a decis cu titlu preventiv și de manieră temporară, în așteptarea unei decizii a EMA”, Agenția Europeană a Medicamentului, „interzicerea folosirii vaccinului AstraZeneca pe întreg teritoriul național”, potrivit unui comunicat al AIFA.

Citeste si: Un centru de vaccinare din București, pe punctul de a se închide. Beatrice Mahler: „Ajungem într-un moment de risc major!”

Franța a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

De asemenea, și Franța a decis stoparea vaccinării cu serul produs de AstraZeneca, în aşteptarea unui aviz al Autorităţii Europene a Medicamentului (EMA), ce va fi comunicat astăzi, a declarat Emmanuel Macron.

Președintele Franței speră că vaccinarea cu acest ser va fi reluată ”dacă avizul Autorităţii Europene o va permite”. Și Spania a anunțat măsura suspendării vaccinului produs de AstraZeneca.

Totodată, Portugalia a decis la rândul său să stopeze utilizarea serului britanic-suedez, mergând pe urmele mai multor țări care au oprit vaccinarea cu acest ser, până la probe contrare.

Și în România a ajuns un lot de vaccin AstraZeneca cu probleme.

Autoritățile vor decide ce se va face în privința acestui lot și dacă vaccinarea cu acest ser va fi oprită și în țara noastra, luând exemplul celorlalte țări din UE.

Citeste si: Etapa a treia de vaccinare a început în România! Cum te poți programa în funcție de ce vaccin anti-COVID-19 vrei? Iată ce pași trebuie să urmezi

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Rezultate Loto 6 din 49 duminică, 25 iulie 2021. Numerele extrase astăzi- Jocker, Noroc LIVE

SONDAJ CURS - Probleme mari pentru Nicușor Dan: a pornit tăvălugul bucureștenilor nemulțumiți

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Unde este bine să te adăpostești pe timp de furtună, dacă ești prins în aer liber

Cum readuci la viață o plantă care s-a uscat. 5 metode eficiente

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies