Persoanele vaccinate ar putea renunţa la măştile de protecţie? Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță

,
Valeriu Gheorghiță
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale pentru vaccinarea anti-Covid, a explicat dacă persoanele vaccinate cu ambele doze pot să nu mai poarte masca de protecție.

Pot renunța persoanele vaccinate anti-Covid cu ambele doze la masca de protecție? Iată ce a răspuns medicul Valeriu Gheorghiță!


In articol:

Potrivit unui studiu condus de Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze împotriva COVID-19 nu transmit coronavirusul aproape niciodată.

masca de protectie
Persoanele vaccinate ar putea renunţa la măştile de protecţie?

Citeste si: Carantină totală până pe 2 mai! Restricții de circulație și școli închise în Franța

Valeriu Gheorghiță, despre renunțarea la măștile de protecție

Prin urmare, medicul militar Valeriu Gheorghiță a fost întrebat dacă persoanele imunizate cu două doze de vaccin ar putea să renunțe la măști în spațiile închise.

Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță, despre renunțarea la măștile de protecție

Citeste si: Este oficial! Se implementează de astăzi, 31 martie. Ministrul Finanțelor a făcut anunțul. Ce trebuie să știe toți românii

„Datele Centrului american pentru Controlul Bolilor (CDC), cât și ale Centrului european pentru Controlul Bolilor arată cât se poate de clar o reducere a transmiterii infecției cu SARS-CoV-2 de la persoanele vaccinate la cele nevaccinate și sunt studii făcute, de pildă, pe membrii familiei, unde cel puțin unul dintre ei a fost vaccinat, și au arătat o reducere a transmiterii la ceilalți membri ai familiei cu cel puțin 30 la sută, dacă cel puțin un membru era vaccinat.

Deci da, sunt date cât se poate de clare în momentul de față, care nu provin numai din studii, ci și din analizele efectuate pe persoanele vaccinate în cadrul campaniilor de vaccinare, care ne arată o reducere importantă a riscului de transmitere”, a declarat la Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVID.

Citeste si: Atenţie! Câţi români au voie într-o casă de Paşte? Anunțul Ralucăi Turcan

Pentru persoanele vaccinate cu ambele doze, CDC a dat o serie de recomandări. Potrivit acestora, în spații închise, un număr mic de persoane imunizate pot renunța la măsurile de siguranță, deoarece riscul de a se infecta cu coronavirus este foarte scăzut. 

„Vorbim de o recomandare a CDC, centrul american.

În momentul de față, Centrul European de Control al Bolilor nu a făcut o precizare în acest sens, așa încât, ținând cont și de faptul că vorbim și de alte tulpini, de alte variante virale circulante, cred că la acest moment este prudent, fiind în plină ascensiune a valului 3, să respectăm cu strictețe măsurile de prevenție, tocmai pentru a nu contribui inevitabil la creșterea numărului de cazuri. Chiar dacă am fost vaccinați, e important să înțelegem că până nu avem un număr suficient de mare de persoane vaccinate nu suntem în siguranță”, a precizat Valeriu Gheorghiță, potrivit Digi24.

Totodată, medicul Valeriu Gheorghiță a tras un semnal de alarmă pentru românii care au primit și rapelul.

„În ceea ce privește renunțarea la aceste măsuri de prevenție strict la persoanele care sunt vaccinate și care nu au un profil medical la risc de a dezvolta o formă severă, care nu sunt imunodeprimați, aici, cred că punctual putem adopta aceste măsuri la un moment dat, dar trebuie să așteptăm o decizie la nivel național pentru acest lucru”, a punctat coordonatorul național al campaniei de vaccinare.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

Avertisment pentru persoanele care vor să călătorească în Europa în această vară: „Cine nu are nimic din toate acestea, mai bine să nu pornească la drum!” Ce documente vor fi...

Boris Johnson refuză un pachet de măsuri sociale, în ultimele zile ale mandatului

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Anunțul momentului! Toți elevii se întorc în bănci din 3 mai. Ministrul Educației a făcut anunțul. Ce condiții vor trebui respectate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies