Anunțul momentului! Toți elevii se întorc în bănci din 3 mai. Ministrul Educației a făcut anunțul. Ce condiții vor trebui respectate

,
Sorin Cîmpeanu, elevii se intorc la scoala
Elevii se intorc la scoala in format fizic, a anuntat Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul mult așteptat de toată lumea, elevii vor reveni la școală în format fizic din 3 mai.


In articol:

Sorin Cîmpeanu a declarat că zilele de vacanță în plus s-ar putea transforma în prezență fizică la școală din mai.

Astfel, elevii vor participa la cursuri fizic timp de două luni, până la sfârșitul semestrului.

Elevii se întorc la școala din 3 mai, anunțul a fost făcut de Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației a anunțat că cele două săptămâni de vacanță în plus în aprilie s-ar putea transforma în prezență fizică la școală în luna mai. Acesta a subliniat că patru condiții trebuie îndeplinite, una dintre ele fiind respectarea regulilor în școli.

”Soluția pe care am fundamentat-o este aceasta. Lasă două săptămâni de vacanță în plus, care se pot transforma, al doilea motiv, în zile cu prezență fizică în școală, în luna iunie. Sunt patru condiții care trebuie îndeplinite, le reiau foarte scurt. Prima este deja îndeplinită, respectarea regulilor în școli. Se respectă mult mai mult în școli regulile de relaxare, de la aerisire până la purtarea măștii”, a transmis Sorin Cîmpeanu, la un post Tv.

Citeste si: Anunț important pentru elevi! Noua structură a anului şcolar a fost publicată în Monitorul Oficial. Câte vacanțe vor avea elevii?

Cea de-a doua regulă care trebuie îndeplinită este vaccinarea în masă, Sorin Cîmpeanu a subliniat că vaccinarea merge foarte bine.

”Al doilea pilon este vaccinarea, vaccinarea merge foarte bine. Avem 150.000 de angajați vaccinați acum. (…) Al treilea element (n.r.,

testarea elevilor prin salivă) este esențial, primul ministru și-a asumat public în conferință de presă să spună că va susține testarea non-invazivă despre care am discutat în mai multe emisiuni”, a adăugat el.

Doua luni de scoala fizica
Elevii se intoc in banci

Ministrul Educației, dacă cele patru condiții vor fi respectate elevii revin în bănci din luna mai

Sorin Cîmpeanu a declarat că elevii au șanse mari să se întoarcă în format fizic la școală în luna mai, însă numai dacă cele patru condiții vor fi respectate.

Acesta a mai spus că a patra condiție nu mai depinde de Ministerul Educației.

”A patra condiție, însă, nu mai depinde de Ministerul Educației, pentru că constă în confirmarea ipotezelor făcute de către cei în drept să emite aceste ipoteze conform cărora în luna aprilie se va atinge vârful epidemiologic, după care o perioadă de platou este estimată a fi scurtă, și apoi un trend descendent. Regulile

de protecție respectate (1), vaccinare (2), testare (3) și trend descent (4) vor da ocazia Ministerului Educației să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor școlilor, nu după scenariile verde, galben, roșu, cu prezență fizică”, a mai spus Cîmpeanu. 

Ministrul Educației a mai spus că dacă elevii se vor întoarce la școală la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie ar fi un mare câștig. Dacă școala ar fi continuat online semenstrul s-ar fi putut prelungi.

Elevii la scoala
Patru masuri importante

Citeste si: Ministrul Educației a făcut anunțul! Nu se închid școlile! Vacanța suplimentară ar putea fi înlocuită cu prezența fizică la cursuri

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț important pentru elevi! Noua structură a anului şcolar a fost publicată în Monitorul Oficial. Câte vacanțe vor avea elevii?

Şefa Comisiei Europene, după umilința din Turcia: I-a transmis preşedintelui Consiliului că nu va permite ca o astfel de situaţie să se mai repete

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Ministrul Educației a făcut anunțul! Nu se închid școlile! Vacanța suplimentară ar putea fi înlocuită cu prezența fizică la cursuri

Anunţ oficial pentru toţi elevii şi profesorii! Se modifică structura anului școlar? Sorin Cîmpeanu: "Trebuie să ne adaptăm rapid"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies