Când ar putea fi vaccinați anti-Covid-19 copiii cu vârsta peste 12 ani? Valeriu Gheorghiță: „Va fi un avantaj suplimentar!”

,
Campania de vaccinare a copiilor cu vârsta peste 12 ani ar urma să înceapă în România în al treilea trimestru al anului 2021
Campania de vaccinare a copiilor cu vârsta peste 12 ani ar urma să înceapă în România în al treilea trimestru al anului 2021[Sursa foto: unsplash]

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a dezvăluit când ar putea fi administrat serul anti-Covid-19 în cazul copiilor cu vârsta peste 12 ani.


In articol:

În prezent, copiii nu pot fi vaccinați împotriva noului coronavirus, astfel că în cazul lor, riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 este mult mai ridicat. În acest context, compania Pfizer vine cu vești bune referitoare la vaccinul pe care l-a dezvoltat și care este administrat în mai multe țări, inclusiv în România.

Ce anunț au făcut reprezentanții companiei?

Valeriu Gheorghiță, anunț despre vaccinarea copiilor cu vârsta peste 12 ani

Specialiștii în sănătate au făcut o serie de teste pentru a vedea în ce măsură vaccinul Pfizer ar putea fi administrat copiilor cu vârsta peste 12 ani. Potrivit informațiilor oficiale venite din partea companiei Pfizer, se pare că vaccinul ar avea o eficacitate de 100% în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. 

După ce au fost făcute publice aceste informații, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat că după ce va fi acordată autorizația pentru imunizarea acestei grupe de vârstă va putea începe în mod oficial campania de vaccinare în rândul copiilor cu vârsta peste 12 ani. Acest lucru ar urma să se întâmple în următoarele două luni, iar vaccinarea se va putea face din al treilea trimestru al anului 2021.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Persoanele vaccinate cu ambele doze mai pot transmite sau nu virusul SARS-CoV-2? Iata ce arata noile studii efectuate in SUA!

„Este o veste foarte bună faptul că acest vaccin își dovedește eficacitatea, siguranța și tolerabilitatea și la grupa de vârstă mai mică de 16 ani. În momentul de față, datele sunt cât se poate de bune.

Ne așteptăm ca în următoarele două luni, atât FDA (agenția pentru medicamente din SUA – n.r.), cât și Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) să acorde autorizarea de punere pe piață și pentru această categorie de vârstă și foarte probabil că din al treilea trimestru al acestui an vom putea începe vaccinarea și la această grupă de vârstă, așa încât, iată, vom avea primul vaccin care va putea fi utilizat și la grupa de vârstă de peste 12 ani.
Va fi un avantaj suplimentar, în special pentru copiii care sunt în evidență, din păcate, cu boli cronice, boli care îi expun la un risc crescut de a face forme severe, chiar dacă sunt la o vârstă mică. În lumina noilor date, practic, putem să avem o șansă în plus la limitarea răspândirii acestei infecții în rândul populației și implicit la limitarea consecințelor pandemiei.”
, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, potrivit libertatea.ro.

Citeste si: Persoanele vaccinate ar putea renunţa la măştile de protecţie? Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță

 

Citește-ne pe
Citește și:

O femeie a avut o reacție alergică severă după vaccinarea cu AstraZeneca: "Corpul meu era inflamat și fierbinte."

Cumetrii în justiție: Nașul din CSM își deleagă finul șef în DNA, în lipsa vechimii legale

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Cum se va face vaccinarea împotriva noului coronavirus la medicul de familie? Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Un nou efect advers al vaccinului anti-Covid-19. Ce au raportat persoanele vaccinate? Specialiștii au solicitat un studiu amănunțit

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies