Vaccinul Pfizer a început să fie testat pe copii! Imunitatea după vaccinare ar putea dura până la 10 ani

,
vaccin pfizer
Imunitatea de dupa vaccinarea ar putea dura 10 ani pentru cei care au avut deja COVID[Sursa foto: Agerpres]

Au început studiile clinice pentru vaccinul Pfizer, la copiii cu vârstă sub 11 ani, pentru a observa cum se dezvoltă imunitatea celor mici.


In articol:

Studiile clinice ale vaccinului anti-COVID pentru copii cu vârstă sub 11 ani au fost inițiate de către compania Pfizer. Specialiștii speră că serul va fi disponibil la începutul anului 2022.

Vaccinul Pfizer a fost administrat copiilor   pentru a observa tolerența și imunitatea acestora în relație cu serul. 

Vaccinul Pfizer este testat și pe copii

”Am administrat primele doze la copii pentru a evalua siguranţa, modul în care este tolerată şi imunogenitatea vaccinului, pentru a preveni Covid-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani, ” a declarat reprezentații Pfizer, potrivit Le Figaro, citat de romaniatv.net

Momentan, în țările în care este autorizat, vaccinul Pfizer este administrat persoanelor cu vârsta de peste 16 ani. De asemena, mai mult de 2.200 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, au luat parte la o serie de teste, iar rezultatele cercetării vor fi făcute publice de către cei de la Pfizer în curând.

„Sperăm că vaccinul poate fi pus la dispoziţia acestor copii mai mici până la începutul anului 2022. Suntem mândri că putem începe acest studiu atât de necesar pentru copii şi familii care aşteaptă cu nerăbdare o opţiune pentru a se vaccina”  au spus cei de la Pfizer.

Și compania americană Moderna a făcut public faptul că a dat starul studiilor clinice, fiind implicați mii de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani.

Citeste si: Raed Arafat, despre un eventual pașaport de vaccinare: "Trebuie evitată..."

Persoanele care au avut COVID înainte de vaccinare are putea avea imunitatea zeci de ani

Perioada imunității la virus după vaccinare variază de la persoană la persoană, conform datelor unui studiu. În unele cazuri, imunitatea ar putea dura chiar şi zeci de ani. Vizate sunt persoanele care au fost infectate cu COVID înainte de vaccinare. Cercetătorii au descoperit că la unii pacienți care aveau anticorpi neutralizanți împotriva COVID-19 scăderea nivelului de anticorpi s-a înregistrat după doar câteva zile sau chiar câteva săptămâni.

După cel puțin șase luni mai mult de o treime dintre persoanele imunizate în timpul studiului nu au avut modificări ale nivelurilor de anticorpi. Altii au observat o creștere a nivelului de anticorpi. Astfel, acest rezultatul pare să indice faptul că  imunitatea formată după vaccin ar putea dura zeci de ani.

Citeste si: Vaccinul Moderna provoacă reacții adverse?! Pesoanele care s-au imunizat cu serul american se confruntă cu”Braț Covid” Ce spun specialiștii

La cel puțin 10% dintre participanți, nu mai fost identificate niciodată niveluri detectabile de anticorpi. Astfel, echipa de cercetători de la Duke-NUS Medical School din Singapore, a afirmat că descoperirile dovedesc că unii pacienți care au fost bolnavi înainte au un risc mai mare decât alții de reinfectare.

Citeste si: Cum îți poți alege tipul de vaccin anti-COVID cu care să te imunizezi?

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

Anunț de ultimă oră! Studiile au arătat că vaccinul AstraZeneca are o eficiență redusă la 76%. Ce spune compania despre această scădere

Ciprian Ciucu fuge de Primăria Capitalei: Trebuie să fii inconștient să îți dorești un mandat

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Fondatorul BioNTech, noi dezvăluiri despre pandemia de coronavirus: „Până la sfârșitul verii...” Ce urmează în Europa?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies