Anunț de ultimă oră! Studiile au arătat că vaccinul AstraZeneca are o eficiență redusă la 76%. Ce spune compania despre această scădere

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 25 mar 2021, 13:24
Vaccinul AstraZeneca și-a pierdut din eficienta

În urmă cu o săptămână, vaccinul AstraZeneca înregistra o eficiență de 79%, iar după revizuirea datelor procentul de eficiență a scăzut la 76%. Ce spune compania despre această scădere?

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunțat o scădere a procentului de eficiență a serului de imunizare anti-COVID-19 de la 79% la 76%, după ce autoritățile americane au a cerut o revizuire a studiului inițial, relatează EFE, citat de Agerpres.

Vaccinul AstraZeneca a înregistrat o scădere incredibilă a eficienței în doar câteva zile 

După ce au fost revizuite datele inițiale, rezultatele, asemănătoare cu cele originale, au demonstrat și o eficiență de 85% în cazurile simptomatice de coronavirus în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani și de 100% în cazurile grave ale bolii.

La acest studiu au participat 32.449

de voluntari din SUA, Chile și Peru care au primit, fie două doze de AstraZeneca, fie placebo.

Vicepreședintele executiv al AstraZeneca, Mene Pangalos, într-un comunicat, a afirmat că: analiza principală este consistentă cu analiza provizorie publicată anterior şi confirmă că vaccinul anti-COVID-19 este înalt eficient la adulţi, inclusiv la ce de peste 65 de ani”. 

Acesta a mai subliniat că AstraZeneca intenționează să ceară autorităților americane autorizarea în regim de urgență pentru a distribui vaccinul în această țară.

Citeste si: S-a aflat motivul pentru care vaccinul AstraZeneca produce cheaguri de sânge! Ce cred experţii norvegieni

Ce spune compania despre această scădere a eficienței vaccinului

La începutul acestei săptămâni, compania americană a anunțat că vaccinul AstraZeneca are o eficiență de 79%, lucru care a fost considerat ”încurajator” de Casa Albă.

Însă, lucrurile nu au stat chiar așa, un grup de experți ce consiliază Administrația Biden s-au sesizat, semnalând că datele utilizate pentru studiu ar putea să nu fie actualizate și astfel s-a propus o revizuire a datelor inițiale.

Așadar, Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA (NIAID), condus de doctorul Anthony Fauci, a cerut companiei AstraZeneca să lucreze împreună cu grupul de experți de la Casa Albă:  ”pentru a revizui datele de eficienţă şi a garanta că aceste cifre de eficienţă mai precise şi actualizate să fie publicate cât mai repede posibil”. 

De la începutul lunii martie mai multe țări europene au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca, după ce s-a zvonit ca acest ser provoacă chiaguri de sânge, printre țările care au stopat vaccinarea definitiv sau temporar se numără Germania, Franța, Italia și Spania.

Citeste si: Veste importantă pentru români! Se va relua vaccinarea cu serul AstraZeneca?! Agenția Europeană a Medicamentului a dat verdictul final. Ce se va întâmpla în perioada următoare

Laurențiu Duță și Ianula, împreună de 15 ani! Vezi cum arată soția celebrului artist

În schimb, SUA au cumpărat 300 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca, deși utilizarea sa nu a fost încă autorizată. Alături de dozele achiziționate de la Pfizer, Moderna și Johnson and Johnson, SUA are în acest moment suficiente doze pentru a imuniza întreaga populație.

Guvernul SUA are deja o rezervă de zeci de milioane de doze de vaccin de la AstraZeneca, în aşteptarea autorizării serului, iar săptămâna trecută a convenit să împărtă 2,5 milioane de doze cu Mexic şi 1,5 milioane cu Canada.

 

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies