Cresc cazurile de copii ajunşi la spital din cauza infecţiilor cu COVID! Spitalul de Copii Victor Gomoiu, ajuns la capacitate maximă

,
covid copii
Tot mai multi copii, internati in spital din cauza infectiilor cu COVID

Deşi, iniţial, se spunea că infecţiile cu COVID nu îi afectează pe cei mici, iată că tot mai mulţi copii sunt internaţi din cauza Coronavirusului.


In articol:

În faza iniţială a pandemiei coronavirus, consensul general a fost că virusul SARS-CoV-2 nu este la fel de dăunător pentru copii  şi nu îi pune în pericol. Acum, însă, tot mai mulţi copii sunt internaţi în spital pe fondul infecţiilor cu COVID. Directorul medical la Spitalul de Copii Victor Gomoiu, Diana Ionescu, a tras un semnal de alarmă, spunând că noul coronavirus nu ține

cont de vârstă.

Copiii, din ce în ce mai afectaţi de COVID

Diana Ionescu, director medical la Spitalul de Copii Victor Gomoiu, subliniază că noul coronavirus nu ține cont de vârstă. Ba chiar mai mult,  în al treilea val al pandemiei, cei mai afectaţi   vor fi copiii și tinerii.

Sunt copii de la câteva săptămâni, două săptămâni, trei săptămâni până la adolescenți și chiar adolescenți de 17, 18 ani. Deci sunt afectate toate vârstele de vârste pediatrice. ”, a explicat aceasta, potrivit alephnews.ro.

Medicul Diana Ionescu a menţionat și la ce ar trebui să fie atenți părinții:  „În primul rând dacă copilul prezintă semne de infecție SARS-CoV-2, adică semne respiratorii, digestive foarte importante la copil, gastroenterite, ar trebui anunțat medicul de familie și să facă copilul o testare, fie RT PCR, fie test antigen.”

Procedura atunci când un copil prezintă simptome de COVID şi este confirmat pozitiv este diferită faţă de cea pentru adulți. Medicul de familie îl ține pe copil sub observație, îi dă tratament și urmărește evoluția bolii. Dacă starea lui se înrăutățește, copilul va trebui să fie internat.

„Știm deja că micuții fac forme ușoare de boală. Există un procent care merge spre forme medii sau spre forme grave și să nu uitam, acea complicatie care apare după maladia COVID-19 la copii care se numește Pims, sindromul pims, care există și am avut cazuri multe pe parcursul ultimului an.”

, a concluzionat Diana Ionescu, director medical.

Citeste si: Școli închise! Decizia luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Elevii nu mai merg la cursuri începând de astăzi!

Şcoli închise din nou, din cauza infecţiilor cu COVID

scoli inchise
Mai multe scoli din tara, inchise din nou din cauza pandemiei

Rata de infectare cu noul coronavirus a crescut îngrijorător de mult în ultimele zile în municipiul Brașov, ajungând la 6,12 la mia de locuitori.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca începând de joi, 18 martie 2021, toate școlile să se închidă și să funcționeze doar în regim online.

Şi grădinițele din municipiu vor fi închise în perioada următoare, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate.

„În conformitate cu prevederile Ordinului comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății nr. 3235/93/04.02.2021, privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unitățiilor/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, modificat și completat prin Ordinul comun nr.

3459/280/06.03.2021;

Având în vedere:

· evoluția pandemiei de COVID-19 cauzată de noul coronavirus SARS-CoV-2;

· incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile la nivelul localităților din județul Brașov comunicată de către Direcția de Sănătate Publică Brașov;

Ținând cont de adresa Inspectoratului Școlar al județului Brașov nr. 1760 din data de 17.03.2021;

Luând în considerare O.G.  nr. 147/2020, privind acordarea unor zile libere pentru părinţi în vederea supravegherii copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov

HOTĂRĂŞTE

Art.1 Se aprobă scenariile de funcționare în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov conform anexei ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.2 Prevederile prezentei hotărâri se vor aplica începând cu data de 18.03.2021”.,   se arată în comunicatul publicat pe pagina de facebook a   Instituției Prefectului Județul Brașov.

Începând de joi, 18 martie 2021, toate școlile și grădinițele din municipiul Brașov sunt închise.

Citeste si: Accident bizar la o școală recent renovată din Giurgiu! Tavanul a căzut peste noapte!

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că, în semestrul II al anului școlar 2020-2021,  elevii nu vor mai susține teze,   având în vedere că numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere.

Citeste si: Nelu Tataru a explicat de ce au fost inchise scolile cand rata de infectare cu COVID-19 era mica, iar acum sunt inca deschise desi exista o rata de infectare mult mai mare!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Accident bizar la o școală recent renovată din Giurgiu! Tavanul a căzut peste noapte!

Ucraina arată pisica Rusiei: exercițiu militar de amploare alături de SUA și două țări din Europa

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Nelu Tataru a explicat de ce au fost inchise scolile cand rata de infectare cu COVID-19 era mica, iar acum sunt inca deschise desi exista o rata de infectare mult mai mare!

Calendarul și procedura pentru înscrierile în clasa pregătitoare 2021-2022!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies