Ce se întâmplă la șase luni după vaccinarea cu Pfizer? Specialiștii au făcut anunțul

,
Specialiștii au dezvăluit ce se întâmplă în organism la 6 luni de la administratea vaccinului produs de Pfizer
Specialiștii au dezvăluit ce se întâmplă în organism la 6 luni de la administratea vaccinului produs de Pfizer[Sursa foto: unsplash]

În urma mai multor studii desfășurate în ultimle luni, specialiștii au tras o concluzie referitoare la eficiența vaccinului produs de Pfizer/BioNTech. Ce se întâmplă la 6 luni după rapel?


In articol:

Reprezentanții companiei Pfizer/BioNTech au anunțat că vaccinul împotriva noului coronavirus produs de ei are o eficacitate de 91% în prevenirea bolii, informație obținută în urma mai multor studii efectuate recent. 

Compania Pfizer, anunț oficial despre vaccinul anti-Covid-19? Ce se întâmplă în organism la 6 luni după rapel?

Compania Pfizer a anunțat că vaccinul este 100% eficient în prevenirea îmbolnăvirii cu tuplina sud-africană a noului coronoavirus. Dacă în urmă cu mai multe luni reprezentanții companiei spuneau că vaccinul Pfizer are o rată de eficacitate de 95%, acum s-a demonstrat că, în realitate, rata este mai mică, de 91,3%, însă acest lucru se întâmplă din cauza apariției mai multor tulpini ale coronavirusului, acestea fiind mult mai contagioase și mai letale decât varianta inițială, potrivit observatornews.ro .

Potrivit informațiilor oficiale, la șase luni după rapel, Pfizer a anunțat că eficiența vaccinului său este de 91,3%. Noile date au fost obținute în urma mai multor studii la care au participat persoane care s-au vaccinat cu ambele doze în urmă cu șase luni. Practic, acest lucru înseamnă că vaccinul Pfizer asigură protecție împotriva noului coronavirus pentru cel puțin 6 luni după rapel.

În acest context, directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că producătorii intenționează să ceară aprobarea competă a vaccinului în SUA, acesta primind autorizație pentru folosire în regim de urgență din partea Administrației Americane pentru Alimente și Medicamente. 

Citeste si: Persoanele vaccinate cu ambele doze mai pot transmite sau nu virusul SARS-CoV-2? Iata ce arata noile studii efectuate in SUA!

Acesta nu este singura veste bună legată de vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech. Noile teste au arătat că vaccinul ar putea fi eficient în prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19 în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, astfel că în perioada următoare ar putea fi administrat și acestei grupe de vârstă.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare în România, a dezvăluit că în al treilea trimestru al anului ar putea începe campania de vaccinare anti-COVID-19 în rândul copiilor cu vârsta peste 12 ani.

„Este o veste foarte bună faptul că acest vaccin își dovedește eficacitatea, siguranța și tolerabilitatea și la grupa de vârstă mai mică de 16 ani. În momentul de față, datele sunt cât se poate de bune. 

Ne așteptăm ca în următoarele două luni, atât FDA (agenția pentru medicamente din SUA – n.r.), cât și Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) să acorde autorizarea de punere pe piață și pentru această categorie de vârstă și foarte probabil că din al treilea trimestru al acestui an vom putea începe vaccinarea și la această grupă de vârstă, așa încât, iată, vom avea primul vaccin care va putea fi utilizat și la grupa de vârstă de peste 12 ani.
Va fi un avantaj suplimentar, în special pentru copiii care sunt în evidență, din păcate, cu boli cronice, boli care îi expun la un risc crescut de a face forme severe, chiar dacă sunt la o vârstă mică.”,
a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Serul produs de Pfizer-BioNTech ar putea fi administrat și copiilor cu vârsta peste 12 ani
Serul produs de Pfizer-BioNTech ar putea fi administrat și copiilor cu vârsta peste 12 ani[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Vaccinul Pfizer a început să fie testat pe copii! Imunitatea după vaccinare ar putea dura până la 10 ani

 

Citește-ne pe
Citește și:

Un nou efect advers al vaccinului anti-Covid-19. Ce au raportat persoanele vaccinate? Specialiștii au solicitat un studiu amănunțit

Lucian Bode ARUNCĂ ÎN AER bătaia de la Suceava: Cei care exploatau lemne acolo o făceau legal. E de neînțeles

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Cum îți poți alege tipul de vaccin anti-COVID cu care să te imunizezi?

Anunț de ultimă oră! Studiile au arătat că vaccinul AstraZeneca are o eficiență redusă la 76%. Ce spune compania despre această scădere

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies