Anunț important pentru românii care au ales să se vaccineze! La ce simptome trebuie să fie atenți cei imnunizați cu serul AstraZeneca?

,

Agenția Europeană a Medicamentului a făcut publică o listă cu semnele la care ar trebui să fie atenți cei vaccinați cu AstraZeneca.


In articol:

Acum o săptămână, vaccinul AstraZeneca înregistra o eficiență de 79%, însă după revizuirea datelor procentul de eficiență a scăzut la 76%. Agenția Europeană a Medicamentului a publicat o listă cu simptomele la care ar trebui să fie atenți cei vaccinați cu serul AstraZeneca. 

La ce simptome ar trebui să fie atenți cei vaccinați cu serul AstraZeneca

Cei care s-au imunizat cu serul AstraZeneca trebuie să apeleze la ajutorul medicilor dacă au dificultăți de respirație, durere în piept, umflarea picioarelor, dureri abdominale persistente, dureri puternice de cap sau vedere în ceață și petele mici apărute sub piele la locul injecției sau vânătăile în alte părți decât la locul injecției. 

Acestea sunt  simptome ale unei reacții adverse  și ar putea indica tromboze care pot să apară în primele două săptămâni după vaccinare. 

Vaccinul AstraZeneca atras atenție după înregistrarea unor cazuri grave de formare de cheaguri de sânge, iar în unele ţări s-a decis să nu administreze serul la persoanele sub o anumită vârstă.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Studiile au arătat că vaccinul AstraZeneca are o eficiență redusă la 76%. Ce spune compania despre această scădere

Vaccinul AstraZeneca, scădere semnificativă a eficienței

După revizuirea datelor inițiale, s-a demonstrat o eficiență de 85%  în cazurile simptomatice de coronavirus  în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani și de 100% în cazurile grave ale bolii.

La studiu au participat 32.449 de voluntari din SUA, Chile și Peru care au primit, fie două doze de AstraZeneca, fie placebo.

Vicepreședintele executiv al AstraZeneca, Mene Pangalos, într-un comunicat, a afirmat că:  ”  analiza principală este consistentă cu analiza provizorie publicată anterior şi confirmă că vaccinul anti-COVID-19 este înalt eficient la adulţi, inclusiv la ce de peste 65 de ani”. 

Reprezentanții AstraZeneca vor să ceară autorităților americane autorizarea în regim de urgență pentru a distribui vaccinul în această țară.

Citeste si: Vești proaste! Ce se va întâmpla cu rapelul pentru cei care s-au vaccinat cu serul AstraZeneca. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA (NIAID), condus de doctorul Anthony Fauci, a cerut companiei AstraZeneca să lucreze împreună cu grupul de experți de la Casa Albă:   ”pentru a revizui datele de eficienţă şi a garanta că aceste cifre de eficienţă mai precise şi actualizate să fie publicate cât mai repede posibil”. 

Citeste si: Vaccinul Moderna provoacă reacții adverse?! Pesoanele care s-au imunizat cu serul american se confruntă cu”Braț Covid” Ce spun specialiștii

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Medicul Valeriu Gheorghita, declaratii despre noua varianta E484K a coronavirusului! Ar putea sa reduca eficienta vaccinului anti-COVID-19?

Date alarmante de la Agenția Europeană a Mediului: fumatul pasiv, poluarea, statul la soare și azbestul cauzează 10% din cancerele din lume

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Care sunt simptomele unei tromboze? 6 semne care să te trimită de urgență la medic și la care să fii atent dacă ai făcut vaccinul AstraZeneca

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies