Vești proaste! Ce se va întâmpla cu rapelul pentru cei care s-au vaccinat cu serul AstraZeneca. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

,
Ce se va intampla cu rapelul
Vesti proaste pentru cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca

Valeriu Gheorghiță a anunțat ce se va întâmpla în cazul rapelului pentru cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca. Șeful CNCAV a recunoscut că autoritățile nu au un plan de rezervă, dacă vaccinarea cu acest ser va fi stopată de EMA.


In articol:

Vești nu tocmai bune pentru cei care s-au vaccinat în primă fază cu serul AstraZeneca. Administrarea celei de-a doua doze este sub semnul întrebării.

Ce se va întâmpla cu cei care s-au vaccinat în primă fază cu AstraZeneca

Valeriu Gheorghiță a recunoscut că în acest moment autoritățile nu știu ce se va întâmpla cu rapelul, în cazul celor care deja au primit prima doză de imunizare cu serul AstraZeneca, în condițiile în care Agenția Europeană a Medicamentului ar putea suspenda, joi, vaccinarea cu acest ser britanic-suedez.

În cazul în care se va hotărâ stoparea vaccinării cu serul AstraZeneca, încă nu s-a luat în calcul ce se va întâmpla cu persoanele care au primit deja prima doză.

”Se vor face precizări pentru a asigura schema de vaccinare”, precizează șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță.

Rapel AstraZeneca
Valeriu Gheorghita, despre rapelul cu AstraZeneca

Citeste si: Este oficial! Vaccinul Johnson & Johnson ajunge în România! Iată când ajung primele doze!

Agenția Europeană a Medicamentului și marile puteri europene

Valeriu Gheorghiță a fost întrebat, marți, în conferință de presă, despre situația celor vaccinați cu prima doză de AstraZeneca și ce se va face în cazul în care se va decide suspendarea acestui vaccin.

Șeful CNCAV a spus că se vor face precizări pentru asigurarea schemei de vaccinare, însă, momentan discuția este prematură, relatează Mediafax.

”Este o decizie medicală care sunt convins că o vom detalia mai mult în momentul în care Agenția de reglementare Europeană va recomanda acest lucru.

Categoric se vor face precizări și în acest sens de a asigura schema de vaccinare și beneficiile persoanelor care au făcut prima doză de la AstraZeneca, însă în acest moment sunt discuții premature, dar este categoric faptul că este nevoie de completarea schemei de vaccinare”, a

spus Valeriu Gheorghiță.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă continuarea vaccinării AstraZeneca, deși foarte multe țări au decis suspendarea imunizării cu serul britanic.

Printre țările care au anunțat oficial suspendarea temporală a vaccinării cu serul AstraZeneca se numără Germania, Franța, Italia, Spania, în condițiile în care au existat mai multe raportări legate de efectele adverse apărute după vaccinare. 

Citeste si: Mai multe țări din Europa au suspendat vacciarea cu dozele produse de AstraZeneca. UE, sceptică în ceea ce privește vaccinul britanic-suedez

 

Citește-ne pe
Citește și:

Este oficial! Vaccinul Johnson & Johnson ajunge în România! Iată când ajung primele doze!

Klaus Iohannis a promulgat legea privind incriminarea traficului de substanţe dopante cu grad mare de risc

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

Mai multe țări din Europa au suspendat vacciarea cu dozele produse de AstraZeneca. UE, sceptică în ceea ce privește vaccinul britanic-suedez

Etapa a treia de vaccinare a început în România! Cum te poți programa în funcție de ce vaccin anti-COVID-19 vrei? Iată ce pași trebuie să urmezi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies