Prima pensie poate fi primită mai devreme! Ce condiții trebuie să respecte pensionarii români

,
Prima pensie poate fi primită mai devreme! Ce condiții trebuie să respecte pensionarii români pentru a putea beneficia
Pensionarii ar putea primi pensia mai devreme

Vestea momentului pentru pensionarii din România. Coaliția de guvernare a inițiat discuții în ceea ce privește stabilirea unui nou proiect legislativ. Pensionarii ar putea primi pensiile mai repede.


In articol:

Vești bune pentru  pensionarii din România!  Ei ar putea să primească prima pensie mai repede decât de obicei, în conformitate cu un nou proiect legislativ care se află în discuție în coaliția de guvernare

S-ar putea impune un termen limită de acțiune pentru casele de pensii

Un nou proiect legislativ privind impunerea unui termen limită pentru emiterea unei decizii de pensionare se discută la nivelul coaliției de guvernare. Din cauza întârzierii emiterii de decizii în ceea ce privește cererile de pensionare, precum și stabilirea sumei pensiei, parlamentarii iau în calcul stabilirea unui termen limită în acest sens.

Prima pensie poate fi primită mai devreme! Ce condiții trebuie să respecte pensionarii români pentru a putea beneficia
Un nou proiect legislativ[Sursa foto: PixaBay]

Unele persoane care vor să iasă la pensie așteaptă un timp foarte îndelungat până când casele de pensii emit o decizie în acest sens și stabilesc suma pensiei de care trebuie să beneficieze persoanele în cauză. Astfel, coaliția de guvernare ia în calcul impunerea unui termen limită în acest sens, spune stiripesurse.

Noul interval de timp până când casele de pensii trebuie să acționeze spre emiterea deciziilor de pensionare ar urma să fie calculat în funcție de data începând cu care cetățeanul a îndeplinit condițiile stabilite pentru ieșirea la pensie. Astfel, pensionarii ar putea să încaseze mai repede decât înainte prima pensie.

Citeste si: ANUNȚ: Se schimbă vârsta de pensionare pentru femei! Când intră în vigoare noua lege?

Mai mulţi români vor putea ieşi mai repede la pensie de luna viitoare

Reamintim că mai mulţi români vor putea ieşi la pensie de luna viitoare. Sunt câteva condiţii. Astfel, persoanele incluse în această categorie vor beneficia de pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani realizat în aceste activităţi.

Vor fi considerate locuri de muncă în condiţii speciale şi „activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui”.

Citeste si: Ce pensie încasează lunar Ilie Năstase de la statul român

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care crește numărul angajaților ce vor putea ieși mai repede la pensie.

Au fost înregistrat 302 voturi pentru, unul contra şi patru abţineri pentru proiectul de lege care completează alin. (1) al art. 30 şi art. 56 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Citeste si: Vești proaste! Pensiile, recalculate cu întârziere de câțiva ani! Când va fi gata noua lege!

 

Citește-ne pe

Citește și:

Se dau bani de la stat! Cine poate primi 2.000 de euro de la Guvern?

Sfârşit tragic pentru cel mai cunoscut actor român din Spania - avea 42 de ani

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Vestea momentului pentru angajați! Impozitul pe salarii și contribuții la stat ar putea crește

CITEȘTE: Orban promite majorarea alocațiilor pentru copii. Data exactă la care vor crește

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies