Vești proaste! Pensiile, recalculate cu întârziere de câțiva ani! Când va fi gata noua lege!

,
Pensii
Pensiile, recalculate cu întârziere de câțiva ani!

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut un anunț extrem de trist pentru pensionarii din România. Recalcularea pensiilor poate dura câțiva ani.


In articol:

Raluca Turcan a declarat că anul viitor va fi în continuare aplicabilă actuala legislaţie în materie de pensii, urmând ca până la sfârşitul lui 2022 să fie adoptată o nouă lege a pensiilor.

pensii
Recalcularea pensiilor poate dura câțiva ani.

Citeste si: Vestea momentului pentru angajați! Impozitul pe salarii și contribuții la stat ar putea crește

Pensiile, recalculate cu întârziere

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că recalcularea pensiilor  s-ar putea amâna, iar pensionarii ar putea primi pensiile majorate abia în 2024, cel mai devreme.

"Anul acesta rămânem pe pensiile majorate cu 14% de la finalul anului trecut, anul viitor se vor indexa, pentru că nu avem cum să finalizăm legea, cel puţin în funcţie de rata inflaţiei.

La final de an 2022, sper să avem votată în Parlament o nouă lege care să aducă această echitate", a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Realitatea TV.

Citeste si: Vești bune pentru părinții care vor să-și trimită copiii la grădiniță. Statul le va oferi VOUCHERE, a anunțat Marcel Ciolacu

Casele Teritoriale de Pensii vor să angajeze circa 1.000

de persoane care să se ocupe de evaluarea dosarelor de pensii şi pe care să le plătească cu puţin peste 4.000 de lei lunar. Oamenii care vor fi recrutaţi pe cele 1.000 posturi vor fi angajaţi pe o perioadă de maximum 18 luni şi vor fi plătiţi în baza legii, potrivit antena3.

Citeste si: Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Ce se întâmplă cu egalizarea vârstei de pensionare

Persoanele cu studii superioare vor fi plătite cu aproximativ 4.100

de lei lunar, iar persoanele cu studii medii, cu aproximativ 2.700 de lei net lunar, potrivit economica.net

Cine poate iesi mai repede la pensie

Persoanele care au lucrat cel putin 25 de ani in industria de productie de energie termica si electrica vor putea iesi la pensie mai repede.  Proiectul de lege a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputatilor.

Aceste persoane vor beneficia de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel putin 25 de ani realizat in aceste activitati.

Citeste si: OFICIAL: Alocațiile copiilor se vor majora cu 20%. De când va intra în vigoare această decizie?

Proiectul de lege completeaza in acest sens alin. (1) al art. 30 si art. 56 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Actul normativ prevede introducerea unor noi activitati din domeniul productiei energiei electrice si termice, in categoria celor care se desfasoara in conditii de munca speciale, precum si instituirea unei noi exceptii de la prevederile art.55 alin.(1) lit.b) din lege, stabilindu-se astfel conditiile de pensionare pentru persoanele care au desfasurat aceste activitati, potrivit fresh24.

Citeste si: CITEȘTE: Orban promite majorarea alocațiilor pentru copii. Data exactă la care vor crește

Potrivit textului adoptat, vor fi considerate locuri de munca in conditii speciale si “activitatile de productie, mentenanta si asimilate din unitatile de productie a energiei electrice in termocentralele pe baza de carbune, incluzand si unitatile de extractie a carbunelui, pentru personalul implicat direct si nemijlocit in utilizarea procedeelor si utilajelor specifice productiei energiei electrice si extractiei carbunelui”.

Prevederile intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii legii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Camera Deputatilor este for decizional.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Lista actualizată a țărilor cu risc epidmiologic ridicat. Grecia și Belgia au intrat în zona roșie

FĂRĂ PRECEDENT: Consiliul Concurenței vrea să PUNĂ CAPAC MONOPOLURILOR de pe piața reparațiilor de drumuri

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Când se estimează finalul pandemiei? Organizația Mondială a Sănătății a făcut anunțul

Cine este Nicolae Ciucă, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies