Pensii 2021. Pensiile vor fi recalculate! Anunțul momentului pentru pensionari!

,
Pensii 2021
Pensiile românilor vor fi recalculate.

Pensii 2021. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a anunțat că zilele următoare va emite un ordin privind recalcularea tuturor pensiilor.


In articol:

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a explicat că actualul guvern dorește să majoreze pensiile românilor, dar nu cu 40%, iar ca soluție pentru perioada următoare spune că a fost identificată recalcularea tuturor pensiilor.

Ca acest proces să reușească într-un timp rezonabil va fi nevoie de angajarea a 1.000 de persoane în casele de pensii.

Pensii 2021
În România există 4,9 milioane de dosare de pensii în plată

Citeste si: Pensii 2021. Ce români pot ieși la pensie cu 15 ani mai devreme. Legea a fost admisă

Pensii 2021. Pensiile românilor vor fi recalculate 

În cadrul unei emisiuni, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a vorbit despre recalcularea pensiilor.

”În acest moment aș putea spune că pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare. Legea care a fost vânturată în fața pensionarilor va fi cel mai probabil prorogată pentru că, în paralel cu calcularea pensiilor, să pregătim o nouă lege a pensiilor care să aducă echitate în sistemul de pensii. Anul viitor pensiile urmează să intre la plată în acest sistem nou.”, spune ministrul Muncii.

”Mâine voi declanșa ceea ce trebuia făcut din iulie 2019, să dau un ordin de ministru prin care să fie revizuite toate dosarele de pensie.”

, a mai adăugat Raluca Turcan.

Pensii 2021. Cum vor fi recalculate pensiile românilor?

Raluca Turcan a vorbit în cadrul emisiunii și despre modul în care ar trebui calculate pensiile românilor de rând.

Totodată, ministrul a spus că, recalcularea pensiilor nu prevede scăderi ale sumelor. Mai mult, Raluca Turcan a explicat că persoanele care vor ieși pe formula de contributivitate cu o pensie mai mică vor rămâne la același nivel al pensiei.

Pensii 2021
Procesul recalculării pensiilor ar putea dura un an jumătate

”Nu se operează scăderi de pensii se realizează o recalculare pentru a introduce mai mulți indicatori care să introducă contributivitatea. Cei care au ieșit pe formula de contributivitate cu pensii mai mici vor rămâne la același nivel al pensiei.”, spune ministrul.

”Mai sunt tot felul de tipuri de beneficii pe care oamenii le-au avut în decursul timpului și care nu sunt luate în calculul actual al pensiilor.

Nicio pensie nu va scădea”, a adaugat Raluca Turcan.

Citeste si: Se schimbă salariul minim! Informația momentului pentru angajații din România. Decizia a fost luată oficial

Există disproporții uriașe în ceea ce privește contributivitatea, și subliniază că pentru unii români s-au luat în calcul anumite sporuri și s-a creat un dezechilibru. În plus, ministrul a mai spus că pensii vor fi recalculate pe o nouă formulă care nu poate fi făcută public încă.

”Pensiile vor fi recalculate pe o formulă care va fi introdusă în legea pensiilor. Până când nu voi discuta această formulă nu o voi putea face publică”, spune ministrul.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a mai explicat că, odată cu primirea bugetului de stat, atunci va anunța procentul cu care vor fi majorate pensiile.

Vor fi evaluate cinci milioane de dosare de pensie

Ministerul Muncii va începe recalcularea pensiilor în baza unei noi legi. Ministrul Raluca Turcan a anunțat că, în următoarele 18 luni vor fi evaluate cinci milioane de dosare de pensie.

"Ultima mare recalculare a pensiilor a avut loc în 2005 – 2010 și a cuprins un milion de dosare. Am stabilit acum o perioadă de maxim 18 luni pentru evaluarea a 5 milioane de dosare de pensii. Recalcularea pensiilor presupune că vor fi înlăturate situațiile când la pregătire egală, muncă egală, contribuții egale, pensiile sunt diferite. Noua lege aduce echitate pentru milioane de oameni", a spus Raluca Turcan.

Citeste si: "Noua Casă 2021. Care sunt condițiile și cu ce se deosebește față de vechiul ”Prima Casă”

Evaluarea dosarelor presupune crearea unei baze de date pe baza informațiilor colectate de la casele județene de pensii în format electronic din surse care acum sunt în format electronic și letric.

"Aceste date vor fi colectate în sistem informatic al Casei Naționale de Pensii pentru punere în plata a pensiilor recalculate.  Finalizarea procesului presupune resurse suplimentare față de cele existente și pentru asta, odată cu evaluarea dosarelor, vom finaliza evaluarea necesarului de echipamente, soft, resursă umană și apoi vom întocmi un dosar de atragere de fonduri europene prin Programul național de redresare și recuperare", a explicat Turcan.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Averile noilor parlamentari au fost făcute publice. Surprinzător, de la zeci de case şi terenuri, la declaraţii goale

Situație HALUCINANTĂ - Congresul PNL ar putea amâna intrarea în scenariul roșu pentru București

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

Mai pot lucra românii în Marea Britanie? Care va fi statutul sezonierilor după Brexit

Ce persoane pot ieși la pensie în 2021? Iată condițiile pe care trebuie să le îndeplinești

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies