Pensii 2021. Ce români pot ieși la pensie cu 15 ani mai devreme. Legea a fost admisă

,
Pensii 2021
Pensii 2021. Ce români pot ieși la pensie cu 15 ani mai devreme.

Se iese mai repede la pensie! Legea a fost admisă, cu unanimitate de voturi. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani la pensie.


In articol:

Sesizarea de neconstituționalitate făcută de președintele Klaus Iohannis, cu privire la sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților, a fost admisă, cu unanimitate de voturi, de Curtea Constituțională. 

Pensii 2021
Pensii 2021, avocații vor putea ieși la pensie mai devreme.

Citeste si: Averile noilor parlamentari au fost făcute publice. Surprinzător, de la zeci de case şi terenuri, la declaraţii goale

Pensii 2021. Românii care ies mai devreme la pensie

Avocații cu handicat grav pot ieși mai devreme cu 15 ani la pensie. Însă legea prevedea o condiție considerată discriminatorie de președinte, acesta fiind și motivul pentru care a fost trimisă la CCR. 

Acestia sunt obligați, prin lege, să facă dovada handicapului, ulterior putânt să iasă cu 15 ani mai devreme, decât era prevăzut inițial în amendamentul votat de Camera Deputaților, anul trecut.

”Această reglementare instituie însă o soluţie legislativă discriminatorie în cadrul aceleiaşi categorii de persoane. Este contrară principiului egalităţii în drepturi a cetăţenilor, prevăzut de Constituţie.

Întrucât beneficiul instituit, nu are în vedere şi persoanele care au realizat un stagiu de cotizare în condiţii de handicap grav. Handicap ivit ulterior dobândirii calităţii de asigurat”, a argumentat Klaus Iohannis.

Citeste si: Ministrul de Finanțe, anunț important pentru toți românii: „Salarii, pensii...” Care este situația financiară a României?

Modificarea a fost aprobată unanim

Curtea Constituțională a admis, în unanimitate, sesizarea trimisă de șeful statului, anunțând, marți, că „a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Preşedintele României.

”Curtea a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Preşedintele României şi a constatat că este neconstituţională sintagma „preexistent calităţii de asigurat” cuprinsă în articolul unic al Legii pentru completarea Legii nr. 72/2016 privind sistemul de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale avocaţilor.”

, se spune în decizia CCR.

Citeste si: Informație bombă despre pensii! Numeroși români sunt vizați

Pe 20 octombrie 2020, proiectul de lege ce modifica Legea 72/2016, reglementând situația asiguraților care contribuie la fondul de pensii, în condiții de handicap preexistent dobândirii calității de asigurat. Ca prim for sesizat, în iunie 2017, Senatul a respins proiectul, în timp ce Camera Deputaților a votat decizional pentru adoptare.

”După articolul 34 al Legii 72/2016 privind sistemul de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale avocaţilor este introdus un nou articol care prevede că: „persoanele cu handicap grav care au realizat cel puţin o treime din stagiul complet de cotizare în condiţii de handicap preexistent calităţii de asigurat beneficiază de reducerea cu 15 ani a vârstei standard de pensionare”, potrivit proiectul adoptat de către deputaţi.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce pensie are Irina Loghin? Artista încasează bani frumoşi de la stat

Dobânda Libor dispare pentru majoritatea valutelor

Clasament Survivor România. Cine sunt cei mai buni concurenți de la Faimoși și Războinici? Surprize pe bandă rulantă

Ce pensie are Petre Roman? Suma pe care o încasează fostul premier al României

Se schimbă salariul minim! Informația momentului pentru angajații din România. Decizia a fost luată oficial

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies