Ce pensie are Irina Loghin? Artista încasează bani frumoşi de la stat

Author: Elena Padure
Actualizat: 27 ian 2021, 18:55
Irina Loghin beneficiaza de pensie speciala de la stat

Irina Loghin beneficiază de o pensie specială de la stat, iar suma pe care o încasează interpreta de muzică populară este una substanţaială.

Irina Loghin, una dintre cele mai îndrăgite artiste de muzică populară din România, se bucură

de venituri substanţiale, la cei 81 de ani. Pe lângă încasările din evenimente, Irina Loghin se bucură și de o pensie mare, mai ales comparaiv cu alţi artiști români ajunşi la vârsta pensionării.

Ce pensie are Irina Loghin

Irina Loghin încasează de la stat o pensie specială,  pe care a solicitat-o în anul 2016, pe lângă veniturile din muzică.

În urma solicitării, interpreta de muzică populară primește o sumă cuprinsă între 6.000 și 7.000 de lei.

Astfel, artista intră în categoria politicienilor, mai exact 768 de foști senatori și deputați, care beneficiază de această pensie specială, garantată de legea „Statutul senatorilor și deputaților".

Potrivit acestei legi, pensia specială se acordă exclusiv în situația în care mandatul de parlamentar este complet, adică fix de patru ani. Pensia

specială, a fost plafonată în anul 2017 şi nu poate să depășească salariul brut aflat în plată.

Citeste si: Irina Loghin trece prin momente grele! S-a aflat despre accident, a fost nevoie de operatie

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Irina Loghin, interzisă la Revelioanele Ceauşeştilor, din dorinţa Elenei

După ce a devenit cunoscută pentru vocea ei, Irina Loghin a primit numele de Privighetoarea muzicii românești. Această notorietate a adus-o și în atenția familiei Ceaușescu. Ea a cântat 15 ani pentru petrecerile de Revelion ale deictatorului, până când Elena Ceaușescu ar fi interis-o din cauza geloziei, la începutul anilor 1980.

„Timp de 15 ani mi-am petrecut Revelionul cântând pentru familia Ceauşescu. Primeam telefon de la Ministerul Culturii, îmi spuneau că sunt chemată şi mă duceam, că nu aveam ce să fac. Dar Crăciunul îl petreceam întotdeauna alături de familie. Iar apoi m-au interzis în 1982. Se spunea că Elena Ceauşescu era geloasă pe mine, pentru că eram mult prea iubită de public. Dar eu ştiu că a fost mâna unor colegi «binevoitori», care au spus că eu cântam melodii indecente, ceea ce nu era adevărat.

BENONE SINULESCU a murit! Care este cauza morții marelui cântăreț?

Citeste si: Pensiile cresc cu 40%? Anunțul ministrului Muncii, Raluca Turcan

Timp de opt ani nu am mai avut voie să cânt pe nicăieri. Primeam mii de scrisori, se zvonea că sunt în puşcărie, veneau oamenii din provincie special să mă caute, să afle ce e cu mine. În acest timp am mai cântat, dar în mare secret. Oamenii mă doreau pe scenă, dar era extrem de greu să ajung la ei", a declarat Irina Loghin într-un interviu pentru revista Taifasuri.

Citeste si: Ce pensie are Maria Ciobanu dupa o viata pe scena. Statul roman isi umileste artistii

 

Taguri: