Vestea momentului pentru angajați! Impozitul pe salarii și contribuții la stat ar putea crește

,
impozite 2021
Impozitele ar putea fi marite din 2023

Guvernul vine cu vești proaste pentru salariații din România. Impozitele angajaților ar putea crește începând cu anul 2023.


In articol:

Gurvernul plănuiește să revizuiască impozitul pe salarii, contribuţiile la sănătate, pensii, impozitul pe proprietate şi impozitul pe profit pentru firme. Schimbările sunt cuprinse în Programul naţional de redresare şi rezilienţă (PNRR). Autoritățile iau în calcul şi ajustarea impozitului pe profit.

Guvernul ar putea creşte impozitul pe salarii şi contribuţiile la stat

Documentul trimis de guvern la Bruxelles, prin care se dorește aprobarea finanțării de 30 de miliarde de euro, menționează că Executivul intenţionează o aliniere a taxelor şi impozitelor cu statele din Uniunea Europeană.

-„Este necesară alinierea sistemului de impozitare cu actuala si viitoare etapă de dezvoltare a României.”

– „(…) trebuie să înţelegem mai bine, cel puţin la nivel teoretic, oportunităţi de dezvoltare a politicilor în ceea ce priveşte impozitul pe proprietate, impozitul pe profit, precum şi sarcina fiscală aferentă veniturilor persoanelor fizice prin comparaţie cu politicile privind taxarea din statele membre ale UE.”, se arată în document, potrivit  Antena 3.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu atrage atenția: „Nu am depășit încă pandemia!” Ce se va întâmpla cu măsurile de relaxare promise de la 1 iulie?

– „Din perpectiva sistemului fiscal de impozitare (inclusiv din perspectiva contribuţiilor sociale), obiectivul este de a

supune dezbaterii publice, şi de a aproba un proiect legislativ până la finalul anului 2022, cu implementare etapizată, începând cu anul 2023, în funcţie de analiza rezultatelor economice aferente actulului format.”

– „Legislaţia fiscală românească va face obiectul unei analize amănunţite, cu asistenţă tehnică, în special în domeniul impozitelor şi contribuţiilor sociale datorate pe veniturile obţinute de persoane fizice, impozitul pe profit, impozitul pe proprietate.”

Citeste si: Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Ce se întâmplă cu egalizarea vârstei de pensionare

Guvernanţii intenționează să treacă prin Parlament o lege prin care să revizuiască: impozitul pe venit,

contribuţiile la pensii, sănătate, impozitul pe proprietate şi impozitul pe profit pentru firme.

Comisia Europeană a trimis guvernului o serie de observații la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) trimis formal de România la 31 mai. Corina Crețu, fost comisar european, este de părere cp Planul de redresare și reziliență propus de Guvern este „incoerent, nerealist și netransparent”, iar criticile pe care le-a adus Comisia Europeană sunt „bine întemeiate și binevenite”.

Citeste si: OFICIAL: Alocațiile copiilor se vor majora cu 20%. De când va intra în vigoare această decizie?

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie! Se redeschid târgurile și talciocurile! Florin Cîțu a făcut anunțul

Viktor Orban refuză banii din PNRR-ul Ungariei, dacă UE pune condiții privitoare la legea anti-LGBT

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Ce se întâmplă cu egalizarea vârstei de pensionare

Ce trebuie sa stie romanii care isi doresc sa isi petreaca vacanta in Grecia in aceasta vara!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies