Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Ce se întâmplă cu egalizarea vârstei de pensionare

,

Raluca Turcan a vorbit despre egalizarea vârstei de pensionare. Ministrul Muncii a clarificat acest subiect intens mediatizat.


In articol:

Raluca Turcan a explicat cum se va face egalizarea vârstei de pensionare după ce s-a zvonit că aceasta se va face forțat.

Citeste si: Ce pensie încasează lunar Ilie Năstase de la statul român

Egalizarea vârstei de pensionare

După ce a fost întrebată dacă egalizarea vârstei de pensionare se va face forțat, Raluca Turcan a explicat că s-au creat premisele pentru o egalizare treptată. 

Citeste si: ANUNȚ: Se schimbă vârsta de pensionare pentru femei! Când intră în vigoare noua lege?

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, consideră o manipulare mediatică egalizarea forțată a vârstei de pensionare. Ea a explicat că aceasta se va realiza prin măsuri stimulative.

Mai mult, ministrul a declarat că există un grafic al creșterii vârstei de pensionare la femei până în anul 2030, atunci când femeile vor ieși din câmpul muncii la 63 de ani. Conform unei decizii a Curții Constituționale, este nedrept ca femeile să iasă la pensie mai devreme decât bărbații, în condițiile în care speranța de viață în cazul lor este mai mare decât ce a bărbaților, potrivit fresh24.

„România se află, în materie de vârstă a pensionării pentru femei, într-un grafic de creștere până în 2030, la vârsta de 63 de ani. Așa e graficul asumat în legislația actuală.

De asemenea, avem o decizie a Curții Constituționale care spune foarte clar că este neconstituțional și inechitabil ca femeile să se pensioneze mai devreme decât bărbații, în condițiile în care speranța de viață la bărbați mai mică față de speranța de viață la femei.

Deci, s-au creat premisele pentru o egalizare treptată a vârstei de pensionare, dar nu se va realiza forțat, ci dimpotrivă, prin măsuri stimulative ,  spune Turcan.

Citeste si: Anunțul momentului pentru pensionari! Care va fi noua vârstă de pensionare și ce sporuri vor fi introduse

Mai mult, Raluca Turcan a anunțat că persoanele care vor să muncească și după pensionare, ar trebui s-o facă și "fără acordul angajatorului sau filtre politicianiste, mai ales în instituțiile statului."

„Așa cum am venit și acum două zile, în ședința de guvern, cu proiectul de lege prin care persoanele ajunse la vârsta de pensionare, dacă se simt în măsură să lucreze în continuare să poată să o facă.

Fără acordul angajatorului, fără filtre politicianiste în multe instituții ale statului. Și aici s-a creat o diversiune, pentru că unii s-au speriat și au spus că se blochează anumite sisteme.

Dacă un sistem riscă să se blocheze, se blochează și când o persoană are 64 sau 65 de ani. Daca un om e neperformant nu trebuie să aștepți vârsta de pensionare.

De asemenea, în multe instituții ale statului vârsta de pensionare este un reglaj fin al simpatiilor de diferite forme.

Sunt oameni care au ajuns la pensionare, dar vor să muncească în continuare, așa că le-am oferit un cadru legal pentru asta.

De ce să le interzicem dreptul la muncă doar pentru faptul că au ajuns la vârsta de pensionare”, a declarat ministrul Muncii.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Tragedie fără margini în Belfast. O româncă este acuzată că și-a înjunghiat copiii cu sânge rece. Fiul de 8 luni a murit pe loc, iar sora lui este în stare critică la spital

ALERTĂ emisă de CERT-RO - Hackerii au început să dea țepe folosind indentitatea băncilor din România

Cine este actualul iubit al fiicei lui Liviu Dragnea? Alexandra Dragnea este acuzată că i-a distrus acestuia cariera

O femeie a dezvăluit că mănâncă zilnic sute de grame de pietre, de mai bine de 20 de ani, și nu se poate opri. Mărturisiri cutremurătoare

Tragedie în Bacău. Cine sunt cei cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret, în timp ce se scăldau. Doi dintre ei erau frați

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies