Pensii 2021. Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Raluca Turcan: "E nevoie de un pic de curățenie"

Author: Diana Tilă
Anunț de ultimă oră pentru pensionari!

 Raluca Turcan a făcut noi declarații, luni seară, dspre pensionarea anticipată. Iată ce a mărturisit ministrul Muncii!

Raluca Turcan  a declarat că pensionarea anticipată nu poate fi eliminată, însă este nevoie de "un pic de curățenie în privința pensionărilor anticipate".

Citeste si: Anunț oficial! Cresc TAXELE în România? Premierul României: "Avem venituri mai mari!"

Ce se întâmplă cu pensiile? 

Ministrul Muncii a declarat că inspectoratele teritoriale de muncă vor face o verificare solidă în rândul angajatorilor care fac solicitări să intre în condiții de muncă speciale sau deosebite.

Citeste si: Florin Cîțu, vești proaste pentru români: „Dacă nu facem nimic, în 15 ani...” O mulțime de persoane ar putea fi afectate!

"Sunt trei factori care marchează decizia legată de vârsta de pensionare: speranța de viață la naștere, calitatea vieții active și speranța de viață la momentul pensionării. România, din nefericire, este sub media europeană la toți acești trei indicatori.

În UE se vorbește despre creștere vârstei de pensionare, dar uitându-ne comparativ pe sistemele de pensii din UE, putem spune că 14 țări au în stabilirea pensiilor atât mijloace de penalizare pentru vârsta de pensionare sau calcularea pensiei dar și mijloace stimulative de menținere în viața activă.

Avem vreo două sau trei țări care au doar mijloace stimulative și două țări, România și Grecia, care au doar sancționări în privința pensionării anticipate.

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare

Cred că este momentul ca în România să ajungem pe de o parte să stimulăm menținerea, în viața activă a oamenilor, acest calendar de egalizare a vârstei de pensionare între bărbați și femei, 63, 65 de ani care deja îl avem deja asumat în legislația în vigoare și în același timp să încercăm să mai facem un pic de curățenie în privința pensionărilor anticipate", a afirmat ministrul Muncii.

Citeste si: Pensii 2021. Cine poate cumpăra vechime în muncă pentru pensie și care e procedura

Totodată, Raluca Turcan a spus că cele mai multe dosare câștigate de pensionari împotriva statului sunt pe grupele de muncă, "uneori fiind decizii ale instanțelor halucinante".

Mai mult, ministrul Muncii a vorbit și despre pensionarea anticipată, care nu poate fi eliminată pentru că există peste tot în lume, însă inspectoratele teritoriale de muncă vor avea misiunea de a verifica angajatorii economici care solicită acest tip de pensionare.

Citeste si: Se schimbă vârsta de pensionare! Cine poate ieși mai devreme la pensie

Proiectul ce vizează noile măsuri fiscale este în plină dezbatere. Acesta ar putea să sufere modificări, la solicitarea UDMR

"Nu poate fi eliminată pensionarea anticipată. Există peste tot în lume. Întrebarea este cum au acces oamenii la pensionare anticipată. O să lansăm în curând o campanie prin care inspectoratele teritoriale de muncă să facă o verificare temeinică la angajatorii economici care din diferite motive fac solicitări să intre în condiții de muncă speciale sau deosebite, ceea ce duce la accesarea unor grupe de muncă și implicit pensionarea anticipată.

Cele mai multe dosare câștigate de pensionari împotriva statului român sunt pe grupele de muncă, uneori fiind decizii ale instanțelor halucinante. Spre exemplu, pentru că pompierii din cadrul SMURD au grupă de muncă, un pompier de la o primărie s-a dus în instanță, a dat statul în judecată că ar avea nevoie de grupa de muncă pentru pompierul de la SMURD și a câștigat. Asta doar pentru că legislația lasă loc la interpretări.

Pe partea aceasta intrăm cu o clarificare a modului în care se acordă aceste grupe de muncă. Este o obligație și în paralel să stimulăm menținerea în activitatea profesională", a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!