Florin Cîțu, vești proaste pentru români: „Dacă nu facem nimic, în 15 ani...” O mulțime de persoane ar putea fi afectate!

,
Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României [Sursa foto: Facebook]

Florin Cîțu a vorbit despre subiectul momentului și anume creșterea vârstei de pensionare în România. Ce precizări a făcut premierul României?


In articol:

În ultimele zile s-a vorbit tot mai mult despre creșterea vârstei de pensionare în România și despre reforma pensiilor, iar aceste subiecte au stârnit controverse în spațiul public. Pentru că Guvernul Cîțu a fost acuzat de opoziție că își dorește creșterea vârstei de pensionare, Florin Cîțu a făcut mai multe declarații pe marginea acestui subiect.

Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare în România? Florin Cîțu a dat toate detaliile

Premierul Florin Cîțu a explicat că autoritățile nu își propun să crescă vârsta de pensionare în România, ci sunt luate în calcul metode prin care să crească speranța de viață, lucru complet diferit. În ceea ce privește sistemul de pensii actual, Florin Cîțu nu s-a ferit să spună că, dacă nu va fi schimbat, într-un interval de 10-15 ani, autoritățile nu vor mai avea posibilitatea de a susține pensiile românilor, iar sistemul va intra în colaps.

Citeste si: S-a votat legea prin care românii își pot cumpăra vechime în muncă pentru pensie. Ce procedură trebuie respectată?

Premierul României a precizat că sunt făcute analize și că există mai multe grupuri de discuție, tocmai pentru a fi luate cele mai bune decizii pentru români, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

„Nu. Sunt mai multe soluţii şi nu avem nimic concret în acest moment.

Ne uităm ce au făcut şi în alte ţări. Ideea pe care au speculat-o este aceea că se discută despre un obiectiv de a creşte speranţa de viaţă în România. Nu e nicio legătură, dar este un obiectiv foarte bun, important pentru noi. Înseamnă că vom fi mai sănătoşi, vom fi mai puternici, o societate mai puternică, mai sănătoasă. Sunt două obiective: eliminarea sărăciei şi de a creşte speranţa de viaţă în România. Nu a fost luată nicio decizie. Sunt discuţii. Rolul acestor grupuri de lucru este exact acela de a avea discuţii. Sunt foarte multe discuţii într-un grup de lucru. Eu am spus anul trecut că nu e bine să comentăm doar zvonuri şi doar ştiri care apar pe la colţuri. Rolul Opoziţiei este clar acela de a exagera, de a manipula, de a zbiera. În acest moment, există în coaliţie un grup de lucru care se ocupă de reforma pensiilor şi la Ministerul Muncii. Vom avea o reformă a sistemului de pensii care are un obiectiv foarte clar, nu doar de a recalcula pensiile în România, obiectivul este de a reaşeza sistemul de pensii să fie sustenabil şi peste 10, şi peste 15 ani. Aşa cum este astăzi, dacă nu facem nimic, în 15 ani colapsează.”, a spus premierul Florin Cîțu, potrivit digi24.ro.

Florin Cîțu a vorbit despre creșterea vârstei de pensionare în România
Florin Cîțu a vorbit despre creșterea vârstei de pensionare în România[Sursa foto: unsplash]

Pentru că se dorește creșterea speranței de viață, au apărut nelămuriri în legătură cu acest subiect. Întrebat dacă va exista o legătură între vârsta de pensionare și creşterea speranţei de viaţă, premierul Florin Cîțu a precizat că nu a fost luată o decizie în acest sens și că acest lucru va fi analizat în momentul în care va fi stabilită legea pensiilor.

„Asta vom vedea atunci când vom face legea pensiilor. Nu discută nimeni de aşa ceva acum.”, a precizat Florin Cîțu.

Citeste si: Se schimbă vârsta de pensionare! Cine poate ieși mai devreme la pensie

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Anunțul momentului pentru părinți! Ce se va întâmpla cu alocațiile copiilor de la 1 iulie?

Președinția ucraineană: Forțele Armate au eliberat 454 de localităţi în Harkov

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Anunț oficial pentru pensionari! Milioane de români vor fi afectați!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies