S-a votat legea prin care românii își pot cumpăra vechime în muncă pentru pensie. Ce procedură trebuie respectată?

,
Cum sa cumperi vechime in munca
Românii isi pot cumpara vechime in munca

Vești bune, în sfârșit, s-a votat legea prin care românii își pot cumpăra vechime în muncă. Cum arată procedura și ce trebuie să facă românii pentru a beneficia de vechime în câmpul muncii?


In articol:

Este vestea mult așteptată de românii care nu au acumulat suficienți ani în câmpul muncii pentru a putea ieși la pensie. Miercuri, 26 mai, s-a votat legea prin care cetățenii au dreptul de a-și cumpăra vechime în muncă pentru pensie.

Iată cum arată procedura în 2021 și cine poate beneficia de acest lucru.

Cine sunt beneficiarii care pot cumpăra vechime în muncă

Veștile bune se țin lanț pentru români, asta pentru că în plenul Camerei Deputaților a fost votată legea prin care oamenii pot cumpăra vechime în muncă pentru pensie. Astfel, termenul până la care românii pot face acest lucru a fost prelungit de la data de 1 septembrie 2001 până la data de 1 septembrie 2023.

Cum sa cumperi vechime in munca
Ce trebuie sa faci ca sa cumperi vechime in munca

Miercuri, plenul Camerei Deputaților a adoptat Ordonanța de Urgență în ceea ce privește cumpărarea vechimii în muncă 304 voturi ”pentru”, 2 ”împotrivă” și o abținere.

Aceasta lege prevede stabilirea cadrului legal în ceea ce privește completarea de către oamenii care nu au calitate de pensionari a stagiului de cotizare în sistemul public de pensii, potrivit Antena 3.

Citeste si: Crește vârsta de pensionare în România? Raluca Turcan, anunț important pentru toți românii: „Discutăm despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă.”

Categoria persoanelor care pot beneficia de cumpărarea vechimii în muncă

pentru pensie trebuie să respecte următoarele regului, trebuie să aveți peste 18 ani, să aveți goluri în cartea de muncă, să faceți cerei la Casele Județene de Pensii de care aparțineți. Totodată, trebuie să știți că puțeți cumpăra vechime în orice perioadă în care vă lipsesc anii din cartea de muncă, iar perioada pentru care optați să o cumpărați nu trebuie să depășească cumulat 6 ani.

Cum sa cumperi vechime in munca
Cine sunt cei care isi pot cumpara vechime in munca

Ce procedură trebuie să respecte persoanele care cumpără vechime de muncă

Persoanele care se hotărăsc să cumpere vechime în muncă pentru pensie trebuie să știe că șase ani de vechime între anii 2013 și 2018 costă 23.200 lei. Plata se poate face într-o singură tranșă sau eșalonat, adică, în tranșe lunare, până la 31 august 2023. Conform statisticilor, până în prezent, 6.000 de oameni și-au cumpărat vechime, valoarea totată fiind de 50 milioane de lei.

Citeste si: Se schimbă vârsta de pensionare! Cine poate ieși mai devreme la pensie

 

Citește-ne pe
Citește și:

Pensii 2021. Cine poate cumpăra vechime în muncă pentru pensie și care e procedura

Liviu Dragnea reia războiul cu șeful SPP: Pahonțu a preluat structura ocultă de la Coldea/ Maior de la ora 11 devenea prieten cu paharul

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

Se schimbă vârsta de pensionare! Cine poate ieși mai devreme la pensie

Crește vârsta de pensionare în România? Raluca Turcan, anunț important pentru toți românii: „Discutăm despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă.”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies