Anunțul momentului pentru părinți! Ce se va întâmpla cu alocațiile copiilor de la 1 iulie?

,
majorare alocatii
Majorarea alocatiilor, planificata pentru data de 1 iulie, ar putea fi anulata de catre Guvern

Guvernul a făcut un anunț îngrijorător în ceea ce privește mărirea alocațiilor. Autoritățile vor să renunțe la majorarea prevăzută în luna iunie, pentru iulie.


In articol:

Autoritățile vin cu vești proaste pentru părinți, în ceea ce privește alocațiile copiilor. În ciuda faptului că membrii Guvernului și-au asumat o majorare în 5 etape a baniilor copiilor, se pare că oficialii planuiesc să  nu mai majoreze alocațiile în anul 2021.  

Guvernul ar putea anula majorarea alocațiilor, programată pentru 1 iulie

Reprezentanții Guvernului vor să renunțe la tranșa de 20% pentru alocații, care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 iulie. Premierul  Florin Cîțu s-a arătat împotriva acestei decizie, fapt ce a dus la discuții aprinse în coaliția de guvernare.

Astfel, Guvernul ar putea da o ordonanță de urgență prin care se va anula majorarea alocațiilor, dacă nu se ajunge la o soluție în Parlament.

Programul inițial prevedea o mărire în cinci etape a alocațiilor, în 2021.

„Vom putea plăti alocațiile majorate cu 20 la sută la începutul acestui an și intrate deja în plată începând cu luna februarie.

Am învățat un lucru în politică: atunci când este un proiect în Parlament, niciodată să nu te antepronunți. Gestionăm ceea ce avem în momentul de față în plată, și anume majorarea alocațiilor cu 20 la sută. Mai mult de atât nu pot să mă pronunț, pentru că votul din Parlament întotdeauna a fost unul decisiv”, a declarat Raluca Turcan la începutul anului, potrivit  playtech.ro.

Conform angajamentului inițial, alocațiile pentru copii trebuiau să ajungă la 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la doi ani și copiii cu handicap. Copiii cu vârste între 2 ani și 18 ani ar fi trebuit să primească până la 300 de lei.

Creșterea alocațiilor trebuia să aibă loc în cinci etape.  Astfel, prima tranță includea 58 de lei în plus pentru copiii până la 2 ani și 29 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani.

Citeste si: Alocații 2021. Au fost mărite alocațiile! Ce sume primesc copiii

Majorarea prevăzută pentru 1 ianuarie 2021 a adus alocațiile la sumele de 427 lei pentru copii de până la doi ani și 214 lei pentru copii cu vârstele cuprinse între 2 și 18 ani.

Citeste si: Veşti bune pentru părinţi! Ce valoare au tichetele de creşă în 2021?

 

Citește-ne pe

Citește și:

SPECIAL | Povestea Smarandei Brăescu, femeia fantastică a României

Scade ajutorul de înmormântare! Câți bani primesc familiile de la stat

Începe nebunia - CDC-ul din SUA declară alertă. OMS se reunește de urgență, din cauza virusului variola maimuței

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Cum poți obține un voucher de 500 de lei în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice”? Iată până când te poți înscrie și ce trebuie să faci

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies