“Pensiile și alocațiile cresc de la 1 martie 2021”. Amendamentele PSD la proiectul bugetului

,
bani
Anunțul momentului pentru pensionari!

PSD vrea să oblige Guvernul Cîțu să facă o serie de schimbări importante la bugetul de stat prin amendamentele impuse de PSD. 


In articol:

Duminică, Sorin Grindeanu a anunţat faptul că parlamentarii social democraţi vor depune ”câteva mii de amendamente” la legea bugetului de stat. 

bani
Majorarea pensiilor și alocațiilor în 2021?

Citeste si: Cum se calculează pensiile militare în 2021. În funcție de vechime, spor și grad de risc

Ce amendamente propune PSD la buget

Printre amendamentele PSD  la legea bugetului se numără:

  1.  "Alocațiile cresc de la 1 Martie de la 214 lei și 300 lei pentru copiii intre 2 si 18 ani si de la 427 de lei la 600 de lei"
  2. "Vouchere de 400 de euro pentru nasterea fiecarui copil"
  3. "Pensia minima creste de la 1 martie de la 800 de lei la 984 de lei pentru vechime mai mica de 10 ani si creste de la 800 de lei la 1.107 lei pentru vechime mai mare de 10 ani."
  4. "Punctul de pensie creste de la 1.442 cat este in prezent la valoarea de 1.775 de lei de la 1 martie 2021 și la 1.875 de lei de la 1 septembrie 2021"

Citeste si: E oficial! Pensii înghețate, vouchere de vacanță și sporuri tăiate, transport gratuit eliminat pentru studenți

Anunțul făcut de Sorin Grindeanu

Conform capital.ro, Sorin Grindeanu a spus că PSD are un buget alternativ în care demonstrează „că se poate mai bine decât spune coaliţia”. Bugetul PSD se încadrează aproximativ în acelaşi deficit şi cu venituri bugetare puţin mai mari decât cel prezentat de Guvernul Cîţu, însă social-democraţii propun creşterea gradului de colectare a taxelor prin combaterea evaziunii, recuperarea arieratelor şi creşterea bazei de impozitare, ceea ce înseamnă creşterea numărului de firme şi salariaţi.

 Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

“Consiliul fiscal i-a spus lui Cîţu că nu poţi creşte o economie doar cu austeritate şi tăieri. Este nevoie şi de o creştere a veniturilor bugetare pe modelul propus de PSD (…) Nu sunt bani la buget pentru că Guvernul Cîţu nu se atinge de evaziunea de peste 100 de miliarde de lei, nu se atinge de arieratele neîncasate la bugetul de stat de peste 35 miliarde lei.

Astfel, povara austerităţii este pusă pe salariaţii bugetari, pensionari, copii şi studenţi. Aici este diferenţa majoră de viziune între noi şi Guvern”, a declarat duminică Sorin Grindeanu.

Citeste si: Ajutor de deces 2021. Câți bani primesc de la stat familile pentru o înmormântare

El a prezentat pe scurt câteva dintre amendamentele pe care PSD le va propune în Parlament la legea bugetului pe domenii precum Sănătate, Educaţie, Agricultură, amendamentele urmând a mai viza locurile de muncă şi stimularea economiei prin diverse programe, potrivit capital.ro.

“Pot să vă spun că avem aceste amendamente pe care o parte le-am prezentat astăzi, dar sunt şi foarte multe amendamente pe fiecare judeţ în parte. Eu cred că vor fi, dacă le adunăm, câteva mii. Vedem când se intră la Parlament în procedură şi când vor veni colegii mei. În judeţul Timiş, împreună cu colegii mei parlamentari PSD, vom depune în jur de 200 de amendamente la bugetul de stat”, a precizat Grindeanu.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Pensii 2021. Ce persoane pot ieși la pensie anul acesta

Un accident grav a avut loc pe DN5: o persoană a murit și trei sunt încarcerate

Marius Elisei a spus adevărul în direct: motivul real pentru care s-a despărțit de Oana Roman! Cine a înșelat în relație și cu cine

Cum va arăta bugetul de stat în 2021? Iată câți bani primesc ministerele în acest an

Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie în România? Ministrul Muncii, informații de ultimă oră: „În condiţii de criză economică...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies