Majorarea pensiilor rămâne în așteptare și în 2021? Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

,

Anunț de ultimă oră pentru toți pensionarii din România. Discuțiile pentru majoarea pesiilor ar putea rămâne în aștepare, anunțul a fost făcut de un cunoscut economist.


In articol:

Ar putea fi o veste proastă pentru pesionarii din România. Economistul Adrian Câciu are o previziune sumbră legată de majorarea pensiilor, în urma tensiunilor din ultimele zile pe care PNL le-a înregistrat.

Majoarea pensiilor rămâne în așteptare?

Economistul Adrian Câciu este de părere că majorarea pensiilor nu se va face în acest an. El a mai adăugat că toate declarațiile făcute de ministrul Muncii, Raluca Turcan, sunt făcute pentru ”a fi mai plăcută”. 

Însă la polul opus, Florin Cîțu a transmis un mesaj foarte clar pentru toți românii. Acesta susținea că bugetul nu permite creșterea salariilor sau a pensiilor în următoarea perioadă. 

“Nu cred că vor mai majora pensiile anul acesta. Eu am impresia că este şi o bătălie internă în PNL. Doamna Turcan încă insistă să fie mai plăcută, chiar dacă uneori greşeşte.

Spune: “Am început şi facem şi recalculare şi eu am propus să fie și indexate”. Domnul Cîțu s-a exprimat foarte dur, în ultimele zile. A spus că pensiile şi salariile sunt 95% din buget. Bugetul nu mai permite acest lucru”, a spus economistul, la DC news Tv.

Citeste si: Pensii 2021. Ce români pot ieși la pensie cu 15 ani mai devreme. Legea a fost admisă

Ce decizie se va lua în privința majorării pensiilor

Adrian Câciu a mai precizat că toate informațiile transmise de premierul Florin Cîțu au arătat ferm cât costă pensiile pe acest an și faptul că majorarea acestora nu va mai avea loc.

Economistul a mai adăugat că există o soluție pentru a crește pensiile, însă având în vedere tensiunea din partid din ultima perioadă, cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla, deoarece premierul ”nu vrea” să facă asta. 

”Ne-a spus şi cât ne costă pensiile pentru creşterea de anul trecut şi ne-a cam închis gura. Din perspectiva politică, între ei sunt nişte bătălii. Atâta timp cât domnul Cîțu este la timonă, nu văd cum vor creşte pensiile anul acesta. Soluţii are, dar nu vrea”, a mai spus Adrian Căciu.

Ei bine, este o veste tristă pentru pensionarii din România care se așteptau ca la începutul anului pensiile să se majoreze. Însă, statul nu dispunde de suficient buget pentru o mărire a pensiilor.

Citeste si: Ce persoane pot ieși la pensie în 2021? Iată condițiile pe care trebuie să le îndeplinești

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Pensii 2021. Ce români pot ieși la pensie cu 15 ani mai devreme. Legea a fost admisă

Date alarmante de la Agenția Europeană a Mediului: fumatul pasiv, poluarea, statul la soare și azbestul cauzează 10% din cancerele din lume

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Pensiile cresc cu 40%? Anunțul ministrului Muncii, Raluca Turcan

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies