Alocații 2021. Au fost mărite alocațiile! Ce sume primesc copiii

,

Alocații 2021.  Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că alocațiile vor intra majorate cu 20% de astăzi, 1 februarie.


In articol:

Alocaţiile intră de la 1 februarie mărite cu 20%.  Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, afirmă că următoarea majorare depinde de decizia Parlamentului.

Citeste si: De la 1 februarie, românii primesc bani de la stat! Cine va beneficia de aceşti bani. Anunţul a venit de la Guvern în urmă cu puţin timp

Alocații 2021. Elevii primesc de astăzi alocaţii majorate cu 20%

Potrivit Ralucăi Turcan, următoarea majorare a alocaţiilor ar putea avea loc în iulie sau august. Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale anunță că hotărârea va fi luată de Parlament. A doua tranșă ar trebui să fie o altă mărire, tot cu 20%.

"Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%", a declarat Ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Citeste si: Pensii 2021. Pensiile vor fi recalculate! Anunțul momentului pentru pensionari!

Ministrul Muncii a scris pe Facebook la finalul anului trecut că alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie.

Astfel, alocaţia pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani va ajunge la suma de 214 lei pe lună.

"Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar", scria ministrul Muncii pe internet. 

Turcan a precizat atunci și că alocațiile pentru copiii până în doi ani și pentru copiii cu handicap, cu vârsta de maximum 18 ani, vor creşte la suma de 427 de lei pe lună: "Pentru copiii până în 2 ani

şi copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocaţiei va fi de 427 de lei lunar".

Citeste si: Vestea momentului pentru milioane de elevi! Ce spune premierul despre redeschiderea şcolilor

Salarii 2021. A crescut salariul minim pe economie

Majorarea salariului minim pe economie a fost mult-dezbătută în ultima perioadă. Sindicatele au cerut o creștere mai mare a salariului minim.

Patronatele s-au opus, în contextul în care din cauza situației pandemice firmele nu pot suportă creșteri salariale mari. În cele din urmă, Guvernul a decis majorarea salariului minim pe economie de la 2.230 de lei brut, cât fusese anterior, la 2.300 de lei brut, cât este acum, ceea ce înseamnă o creștere cu 70 de lei. 

Citeste si: Cine sunt angajatii care au salariu de 10.000 de lei pe luna, in Romania! Ministrul Transporturilor, primele declaratii

Pentru un program normal de lucru, adică aproximativ 169 de ore pe lună, un angajat primește 13,5 lei pe oră.

Salariul minim pe economie cuprinde salariul de bază și indemnizațiile pentru munca depusă.

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Zile libere 2021! Câte zile libere legale vom avea anul acesta! 24 ianuarie, prima zi libera din an

Vasile Dîncu anunță sfârșitul Guvernului Cîțu: 'PSD nu va susţine un guvern minoritar al PNL'

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Pensii 2021. Ce români pot ieși la pensie cu 15 ani mai devreme. Legea a fost admisă

Pensii 2021. Pensiile vor fi recalculate! Anunțul momentului pentru pensionari!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies