Cine sunt angajatii care au salariu de 10.000 de lei pe luna, in Romania! Ministrul Transporturilor, primele declaratii

,
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a dezvăluit unde câștigă bugetarii 10.000 de lei salariu net lunar.


In articol:

Angajații Metrorex au un salariu mediu de 10.000 de lei lunar. Dezvăluirea a fost făcută de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care a subliniat că situația companiei este dificilă.

„Metrorex, din păcate, este într-o situaţie financiară şi structurală, de cheltuieli, foarte dificilă. Subvenţia pentru această companie, cred că acum cinci -şase ani era, din bugetul de stat, undeva la 250 de milioane de lei.

Anul trecut s-au plătit 687 de milioane de lei. Ca să faceţi o comparaţie de mărime, bugetul Ministerului Transporturilor, pe bani europeni – este 14 miliarde per ansamblu – dar pe bani europeni e undeva în zona 6-7 miliarde.

Deci 10% sau mai mult din banii întregii ţări, care sunt pentru toată reţeaua, să se ducă către subvenţionarea metroului din Bucureşti. Iar nevoile pentru anul 2021 sunt mai mari.

Metrorex a cerut chiar 1,1 miliarde de lei. Numai salariile sau cheltuielile salariale pe 2021 sunt mai mari cu 200 de milioane de lei ca în 2020 ca urmare a măsurilor luate anul trecut.

A fost o creştere a Contractului colectiv de muncă aprobată şi înregistrată la Inspectoratul Teritorial de Muncă cu 18%.

Deci, în vremuri de pandemie în care călătoriile cu metroul s-au prăbuşit şi, prin urmare veniturile companiei s-au prăbuşit, acolo conducerea şi partenerul social au decis că este o mişcare înţeleaptă această creştere de salarii”, a declarat ministrul Transporturilor,

Cătălin Drulă.

Ministrul a subliniat că e de discutat dacă un procent de 15-20% din bugetul Transporturilor trebuie să se ducă la metrou. Cătălin Drulă a vorbit de angajările făcute anul trecut, pentru magistrala M5.

„Este o dublare a cât era acum trei-patru ani, prin 2017. Anul trecut s-au angajat 1300 de oameni la Metrorex, e adevărat că 900 dintre ei sunt pentru capătul liniei M5.

În plus, mai sunt încă 300 de angajări, în total cifra cred că de 1300 şi ceva de angajări”, a subliniat ministrul.

Liderul sindicatului din Metrorex neagă că acestea sunt salariile

În replică, liderul sindicatului din Metrorex, Ion Rădoi, neagă că acestea sunt salariile pe care le câștigă angajații Metrorex.

”Domnul ministru se pare că nu este bine informat.

Nu este (10.000 de lei – n.r.) Ar fi bine să fie aşa! Nu trebuie ca să ne uităm că unii obţin anumite venituri, nu e vorba doar de salariul tarifar”, a declarat Ion Rădoi.

Liderul sindicatului a admis că salariile au fost mărite, dar spune că angajații de la metrou nu ar câștiga mai mult de 7.000 de lei.

„Nu cred că depăşesc 7.000 în niciun caz. Dar probabil că domnul ministru a luat, ştiu eu, poate salariul unui director, că până la urmă e director de metrou. Îl rog să se informeze, să nu mai iasă cu asemenea bombe”, a mai declarat sindicalistul.

Ion Rădoi
Ion Rădoi, liderul sindicaliștilor din Metrorex

Potrivit acestuia, salariul unui angajat Metrorex este, în medie, de 4000 de lei, la care se adaugă sporuri de noapte, de sfârşit de săptămână, sporuri de sărbători şi altele. 

Liderul sindicatului a spus că metroul are în continuare nevoie de angajați noi. „Oameni în plus au fost (angajaţi – n.r.), v-am spus, că au ieşit la pensie. Păi cu cine vreţi să ţinem metroul în picioare? Nu am angajat 1300, ne-ar trebui 1300. Nu ştiu exact numărul, că nu eu îi angajez”, a explicat Ion Rădoi. 

Citeste si: Zile libere 2021! Câte zile libere legale vom avea anul acesta! 24 ianuarie, prima zi libera din an

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Zile libere 2021! Câte zile libere legale vom avea anul acesta! 24 ianuarie, prima zi libera din an

Liviu Dragnea critică alianța PSD cu PNL: 'Epoleții sunt la vedere de la primul ministru Ciucă și până la Vasile Dîncu'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Pensiile cresc cu 40%? Anunțul ministrului Muncii, Raluca Turcan

Numeroși angajați de la stat vor fi DAȚI AFARĂ! Ministrul Economiei a făcut anunțul!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies