Se dau bani în plus de la Guvern! A apărut sporul de COVID-19

,
spor covid
Se dau bani de la Guvern

Angajaţii unei prefecturi din ţară vor primi un spor adiţional la salariu pentru implicarea în activităţile de prevenire şi combatere a pandemiei.


In articol:

Pandemia cauzată de noul coronavirus continuă să aducă schimbări în vieţile noastre de zi cu zi. În acest context, o prefectură din ţară a decis să ofere salariaţilor din cadrul instituţiei un supliment salarial, pentru implicarea acestora în activităţile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Unde se acordă sporul de COVID

În Botoșani, toţi salariaţii Instituţiei Prefecturii, cu excepţia prefectului şi subprefecţilor, beneficiază de un spor suplimentar de COVID-19 pentru implicarea în activităţi de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei. Vestea a fost confirmată şi de prefectul Dan Nechifor, marţi, pentru Agerpres.

Ce sume primesc bugetarii

Sporul se ridică la 30% din salariu şi este acordat în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 131/2020, care prevede faptul că  „personalul din instituţiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabileşte prin ordin al prefectului la propunerea motivată a şefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea şi modul de implicare în prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi care au presupus un risc suplimentar şi/sau un volum mai mare de muncă”.

Citeste si: Vești proaste pentru o mulțime de români! Ludovic Orban a făcut anunțul: „E posibil să fie redus numărul de angajați.” Cine este în pericol?

Prefectul Nechifor a adăugat şi câteva detalii despre cele petrecute în ultimele luni.  „Fără să îmi aduc aminte de cele două tururi de alegeri unde colegii mei din Instituţia Prefectului au fost în prima linie, pot să îmi aduc aminte de toate celelalte activităţi în care colegii mei au fost implicaţi în combaterea pandemiei şi trebuie să luaţi în calcul că 25% dintre colegii mei au trecut prin boală”,  a spus Nechifor.

Sporul se va acord pe întreaga perioadă a stării de alertă, potrivit actului normativ.

Citeste si: Anunt pentru toti angajatii! Ce BONUS ar putea primi daca se vaccineaza!

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a ajuns un profesor universitar cu CV impresionant să comită o crimă abominabilă. Explicaţiile psihologilor

Vaccinul anti-COVID Moderna ajunge şi în România, miercuri. Cu ce diferă faţă de cel de la Pfizer?

Gărzile Revoluţionare iraniene au reţinut două petroliere greceşti / Iranienii se răzbună după ce grecii au reținut un petrolier iranian ca să îl predea SUA

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Data oficială când se redeschid școlile! Elevii se întorc în clase. Rafila a făcut anunțul: "Este absolut fezabil"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies