Data oficială când se redeschid școlile! Elevii se întorc în clase. Rafila a făcut anunțul: "Este absolut fezabil"

,
Alexandru Rafila
Este absolut fezabil ca școlile să se redeschidă

Vești de ultimă oră pentru toți elevii, profesorii și părinții din România. S-a aflat când s-ar putea redeschide școlile blocate din cauza pandemiei de coronavirus.Alexandru Rafila a făcut anunțul.


In articol:

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, declară la RFI că sprijină demersul ministrului Educației de a redeschide școlile pe 8 februarie. El crede că acest scenariu este absolut fezabil.

Alexandru Rafila a vorbi despre redeschiderea școlilor

Anunț de ultim moment care îi vizează pe elevi, profesori, dar și pe toți părinții din România.

Alexandru Rafila consideră că școlile se pot redeschide pe 8 februarie.

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila consideră că redeschiderea școlilor poate avea loc pe 8 februarie.

„Este absolut fezabil. Școlile nu trebuiau să se închidă, de fapt. Nu există nici o justificare a închiderii școlilor, dacă ne referim măcar la școlile primare. România a devenit unicat în UE, cu o incidență relativ redusă față de alte țări, a ținut școlile închise un an de zile. Lucrul ăsta nu mai poate să continue, nu atât din punct de vedere al procesului de învățământ, cât mai ales din punctul de vedere al afectării grave a modului în care se dezvoltă copiii”, spune la RFI Alexandru Rafila.

Deputatul PSD spune că susține demersurile ministrului Educației, pentru redeschiderea școlilor pe 8 februarie.

„Mi se pare hazardată afirmația unui reprezentant de la Ministerul Sănătății, care spunea că nu se vor deschide școlile, mai ales că numărul de cazuri noi este tot mai mic, am avut doar 2.000 ieri, cu 7.000 de teste.

Trebuie să ne lămurim: ori avem o situație epidemiologică gravă, pe care nu o cunoaștem și lucrul ăsta trebuie asumat ori avem o situație epidemiologică total sub control, după numărul de teste efectuate și numărul de teste pozitive și atunci nu ar trebui să existe nici cea mai mică discuție legată de redeschiderea școlilor”, conchide Rafila.

Citeste si: Carantină directă pentru români, din 12 februarie. Unde se aplică măsura?

 După mai multe consultări cu sindicatele și consiliul elevilor s-a aflat când s-ar putea redeschide școlile în

România. Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a dat verdictul. 

“Școlile s-ar putea deschide pe data de 8 februarie, în funcție de situația epidemiologică. După mai multe consultări cu specialiștii vom lua decizia și o vom comunica”, a spus Cămpeanu într-o conferință de presă.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre examenele naționale. “În cadrul acestei întâlniri am vorbit și despre importanța acțiunilor remediale pentru examenele naționale și nu numai, dar și rolul profesorului pentru acțiunea remedială.

Este mult de recuperat. Se va elabora o tematică corelată cu ceea ce s-a predat și asimilat de elevi. Se profesionalizează managementul școlilor. Acesta trebuie să fie rezultatul”, a mai spus ministrul care vrea și o campanie de conștientiare a vaccinării în școli.

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Uluitor! Câte decese din pricina Covid-19 a raportat în total China: "Wuhan e cel mai sigur oraș din lume"

Andrei Baciu a găsit REZOLVAREA: 'Dacă rămân doze de vaccin, să fie sunate persoane pe 'criterii etice'

Revoltător! Alex Velea, interzis pe radio! Motivul: Antonia! Este fără precedent această decizie

Anunt pentru toti angajatii! Ce BONUS ar putea primi daca se vaccineaza!

Autoritățile din România pregătesc a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID-19! Cine se poate vaccina în etapa a doua a campaniei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies