Carantină directă pentru români, din 12 februarie. Unde se aplică măsura?

Author: Denisa Avram
Actualizat: 20 iul 2022, 08:05
Arafat anunta carantina directa pentru o comuna din tara

Raed Arafat a anunţat carantină directă pentru o comună din România, începând de marţi.

Pandemia cauzată de răspândirea virusului COVID-19 continuă să le dea bătăi de cap românilor şi în noul an. Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Ilfov, o comună va reintra în carantină de marţi, 12 ianuarie. Măsura devine valabilă de la ora 5:30 pentru o perioadă de 7 zile. 

Unde se intră direct în carantină

Secretarul de stat dr. Raed Arafat a emis un ordin de carantinare zonală, timp de şapte zile, pentru comuna Ciorogârla. Decizia a fost luată în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă emisă la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Ilfov, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ţinând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

„Pe 13 noiembrie 2020, ziua în care comuna Ciorogârla a intrat în primul ciclu de carantinare, rata de incidenţă era de 7,99 la 1.000/locuitori, iar la finalul ciclului de carantinare rata a fost de 4,45 la 1.000/locuitori. Astăzi, 11 ianuarie 2021, se constată o tendinţă de creştere accentuată a ratei de incidenţă cumulată pentru ultimele 14 zile, care a atins valoarea de 9,83/1.000 locuitori”, a transmis Instituţia Prefectului – Judeţul Ilfov.

Carantină prelungită în Galaţi

La galaţi, decizia de carantină a intrat în vigoare în noaptea de duminică spre luni, de la ora 00.00. Măsura a fost luată din cauza incidenței cazurilor de coronavirus, care este mai mare de 3 la mia de locuitori.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a prelungit cu încă 14 zile, măsurile restrictive pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în municipiul Galaţi şi comuna Braniştea. Acolo incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, informează, duminică, Instituţia Prefectului.

Bilanț coronavirus marți, 16 august 2022. Număr mare de infectări în ultimele 24 de ore. Este în creștere numărul pacienților din spitale

Citeste si: Carantină obligatorie pentru românii întorşi în ţară! Ce state se află pe lista roşie

„Începând cu data de 11.01.2021 ora 00.00, pentru unităţile administrativ teritoriale Galaţi şi Braniştea, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1065 din 11 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în hotărârea CJSU Galaţi.

Citeste si: Decizie de ultimă ora! Autorităţile au impus noi măsuri la graniţa României, pentru a evita răspândirea virusului COVID-19

 


Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în Munții Apuseni, în locul în care odată se afla satul Geamăna, care a fost înghit de apa otrăvită, provenită de la cariera de cupru.

Cookies