Noi restricţii pentru români! Cine este vizat de această regulă

Author: Denisa Avram
Actualizat: 08 ian 2021, 13:20
Restrictii noi de calatorie pentru romani

Potrivit unei decizii luate vineri, 8 ianuarie, românii vor trebui să respecte o nouă regulă impusă de pandemie, începând de săptămâna viitoare.

Începând de săptămâna viitoare, românii care vor dori să călătorească în Marea Britanie  vor fi nevoiţi să prezinte un test COVID negativ  efectuat

în termen de 72 de ore înainte de deplasare, potrivit agerpres. Guvernul britanic a luat decizia vineri, 8 ianuarie.

Noi măsuri de siguranţă anti-COVID

Cei ajunşi din ţările cu risc ridicat vor trebui să continue să se auto-izoleze timp de zece zile, în ciuda unui rezultat negativ la test. Măsura are ca scop protejarea ţării „împotriva noilor tulpini de coronavirus precum cele observate în Danemarca şi Africa de Sud”.

Alături de carantină, „testarea înaintea plecării va oferi o linie de apărare suplimentară, ajutându-ne să controlăm virusul pe măsură ce vom administra vaccinul în mod susţinut în următoarele câteva săptămâni”, a spus ministrul britanic al transporturilor Grant Shapps.

Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai mare număr al deceselor provocate de noul coronavirus.  S-au

produs peste 78.500 de decese în termen de 28 de zile.

Strategia guvernului britanic

Autorităţile de la Londra se vor baza în principal pe izolare ca metodă de prevenţie. Izolarea a început oficial de miercuri în Anglia. De asemenea, s+a început administrarea celor două vaccinuri autorizate, Pfizer/BioNTech şi Oxford/AstraZeneca.

Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani

Cei care sosesc cu trenul, feribotul sau avionul vor trebui să aibă un test negativ înainte de îmbarcare şi ar putea fi supuşi unui control la sosire. În caz contrar, amezile aplicate sunt de 500 de lire sterline (553 euro).

Citeste si: Restricții de circulație! Oamenii nu pot intra şi ieşi din aceste zone decât cu motive justificate

Bilanț coronavirus săptămânal. Câte cazuri și decese au fost raportate în săptămâna 20 februarie – 26 februarie 2023

Există, însă, şi excepţii, în special pentru

transportatorii rutieri şi copiii cu vârsta sub 11 ani.

Britanicii au restricţionat, la sfârşitul lunii ianuarie şi sosirile din Africa de Sud, unde a fost identificată o nouă tulpină a coronavirusului.

Citeste si: Vaccinarea începe în aprilie pentru populaţia generală! Ce a declarat Valeriu Gheorghiță

 


După ce s-au despărțit, Radu îi dă în continuare speranțe Cristinei. În gală, atunci când a fost pe cale să fie eliminat, acesta i-a spus tinerei că ar fi așteptat-o afară, asta dacă ar fi plecat acasă.