Au aparut primele reactii adverse la vaccinul Pfizer! Ce au patit doua persoane din Marea Britanie

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 10 dec 2020, 19:01

Marea Britanie este prima țară europeană care a demarat un program național de vaccinare împotriva coronavirusului.

Marea Britanie este prima tara europeana care a inceput marți, 8 decembrie, o amplă campanie de vaccinare împotriva coronavirusului.

Marea Britanie este țara din Europa cu cele mai multe victime provocate de COVID-19: peste 61.000 de persoane infectate cu noul coronavirus au decedat până acum în Regatul Unit.

Astfel, Marea Britanie a omologat în regim de urgență vaccinul BioNTech-Pfizer si a fost prima țară din lume care a aprobat utilizarea vaccinului anticoronavirus Pfizer/BioNTech pe scară largă, comandând 40 de milioane de doze- suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni, într-o primă fază.

O femeie in varsta de 90 de ani, prima persoană vaccinată in Marea Britanie

Conform Guvernului de la Londra, vor fi folosite pentru început 800.000 de doze din vaccinul produs de BioNTech și Pfizer. Vaccinate vor fi mai întâi persoanele trecute de 80 de ani și personalul medical. Prima persoană vaccinată a fost o bunică de 90 de ani, Margaret Keenan, într-un spital din Coventry.

Margaret Keenan a devenit astfel prima persoană care a primit vaccinul, în afara participanţilor la studiul clinic.

"Mă simt incredibil de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19", a declarat femeia.

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare

Primele reactii alergice la vaccinul anticoronavirus Pfizer/BioNTech

La aproape o zi de la demararea campaniei de vaccinare a populatiei impotriva noului coronavirus in Marea Britanie, se pare că doi britanici cu alergii severe au avut reacții alergice la vaccinul COVID-19 Pfizer/BioNTech, ridicând astfel întrebări dacă este sigur pentru persoanele care sufera de alergii preexistente.

Autoritățile britanice au venit rapid cu un raspuns pentru populatie, acestia i-au sfătuit pe cei cu alergii severe preexistente să evite vaccinul.

Totodata, autoritatile britanice nu isi explica inca foarte clar ce anume a declanșat reacțiile alergice. Spre deosebire de unele vaccinuri, în vaccinul Pfizer/BioNTech nu contine conservanți sau produse din ouă, despre care se știe că declanșează astfel de reacții in cazul altor tipuri de vaccinuri. Insa pana la se vor efectua noi cercetari in acest sens, autoritatile recomanda ca persoanele cu alergii severe sa nu isi administreze vaccinul.

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani! Care este cauza decesului marelui actor

Citeste si: Prima țară din lume care aprobă vaccinul Pfizer. Acesta va fi disponibil săptămâna viitoare

Citeste si: Cine are prioritate la vaccin? Guvernul a aprobat strategia de vaccinare COVID-19

 

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!