Decizie de ultimă ora! Autorităţile au impus noi măsuri la graniţa României, pentru a evita răspândirea virusului COVID-19

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 18 ian 2021, 11:02
Se instaurează un nou lockdown!

Începând de astăzi, 8 ianuarie, noi măsuri de restricţie s-au impus la graniţa cu România, pentru a evita răspândirea noului coronavirus. Şcolile, restaurantele şi sălile de sport se vor închide.

Alerta s-a instaurat la graniţa cu România!  Începând de astăzi, 8 ianuarie 2021, se va impune carantina totală, şcolile, restaurantele şi sălile de sport vor fi închise.

Ce ţară impune carantinarea totală începând de astăzi, 8 ianuarie?

Este vorba despre Ucraina, care a instalat un nou lockdown, mult mai strict, de această dată. Decizia a fost luată în urma creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Numărul cazurilor de infectare cu noul virus COVID a începu să crească în Ucraina din luna septembrie şi se menţine la acelaşi nivel ridicat, astfel s-a hotărât impunerea unor restricţii mai drastice.

Autorităţile ucrainene au înregistrat peste 1 milion de infecţii cu coronavirus şi 19.588 de decese au fost puse pe seama virusului până la data de 8 ianuarie.

Guvernul de la Kiev a decis intrarea în acest nou lockdown încă de la începutul lunii decembrie, când Ucraina înregistra în jur de 12.000 – 14.000 de infectări pe zi.

Citeste si: Pacienţii vor fi lăsaţi să moară, ambulanţele au interzis să-i transporte la spital! Decizia a fost luată de autorităţi

Ce presupune acest nou lockdown?

Noile restricţii interzic adunările, această decizie este valabilă până pe data de 24 ianuarie. 

În ciuda apelurilor pentru restrângerea măsurilor de lockdown sau chiar pentru renunţarea la această strategie, preşedintele Volodimir Zelenski şi ministrul sănătăţii Maksim Stepanov au anunţat că este nevoie urgent de astfel de restricţii.

Situaţia vaccinului în Ucraina

Poliţia ucraineană investighează informaţii potrivit cărora unii cetăţeni au fost vaccinaţi ilegal împotriva COVID-19, cu vaccinuri care nu au fost oficial aprobate, şi li s-a perceput suma de 3.000

de euro de doză.

“Dacă cineva s-a gândit cu adevărat să importe un vaccin pentru a-l vinde, în secret şi cu încălcarea legii, reacţia ar trebui să fie cât mai aspră posibil”, a postat preşedintele Volodimir Zelenski într-un mesaj pe Telegram.

Potrivit presei din Ucraina, o clinică din Kiev a început să vaccineze oameni, probabil cu vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, la un preţ de până la 3.000 de euro pe doză.

Citeste si: Lockdown până la sfârșitul lunii ianuarie. Unde a fost adoptată măsura?

Cu cât se scumpesc carburanții de la 1 ianuarie 2022

Dozele de vaccin ar proveni din Israel

Mai mulţi oameni de afaceri şi oficiali ar fi fost vaccinaţi. Zelenski a spus că guvernul său are un plan clar de vaccinare, iar persoanele cu un risc ridicat de infectare şi “cele aflate în prima linie a luptei” împotriva COVID-19, între care se numără şi lucrătorii din domeniul medical, vor fi inoculate primele. 

Prim-ministrul Denis Şmîgal a declarat că niciunul dintre vaccinurile dezvoltate recent nu a fost autorizat în Ucraina.

“Şi sunt sigur că nicio persoană raţională nu s-ar vaccina cu medicamente de origine necunoscută”, a spus Şmîgal.

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies