Se dau bani de la stat! Cine poate primi 2.000 de euro de la Guvern?

Autor: Denisa Avram
Actualizat: 26 iul 2022, 14:30
Producatorii de legume pot primi ajutoare de la stat in valoare de 2000 de euro

Potrivit unui nou act normativ producătorii de legume pot primi 2.00 de euro de la Guvern.

Guvernul a adoptat un act normativ potrivit căruia producătorii de legume pot primi o subvenție de până la 2.000 de euro, pentru o suprafață de 1000 metri pătrați.

Ajutoare de 2000 euro pentru românii activi în sectorul agriculturii

Astfel, producătorii de legume vor putea obține ajutoare din bugetul de stat, de câte 2.000 de euro pentru suprafața de 1.000 mp, pentru anumite culturi.

Decizia vine potrivit unei hotărâri de guvern publicate în Monitorul Oficial, vineri. 

Conform HG 651/2021, ajutoarele de minimis pentru producția de legume în spații protejate vor beneficia de un biget de 150 de milioane de lei, de la Ministerul Agriculturii.

Pentru înscrierea în program va fi necesară depunerea documentelor până cel târziu data de 20 iulie 2021 (inclusiv), la centrele Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură (APIA).

Valoarea maximă în euro a sprijinului pe cultură/1000 mp/beneficiar este de 2.000 euro și se acordă în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei. Un singur beneficiar nu poate obține mai mult de 20.000 de euro.

Potrivit Ministerului Agriculturii , culturile pentru care se acordă ajutor de minimis și anume  ardei, castraveți, tomate, vinete.

Citeste si: Cresc salariile profesorilor din această lună. Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul de ministru

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cine poate beneficia de ajutorul de la stat

Beneficiarii pot fi persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, persoane juridice;

Prevederile acestei scheme se aplică întreprinderilor/ întreprinderilor unice definite la art. 3 lit. c) și d), pentru culturile de legume cultivate în spații protejate:

a) producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr.

145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu modificările și completările ulterioare, valabil până la 31 decembrie 2021;

Citeste si: Vesti proaste pentru romani! Se intampla de la 1 iulie

b) producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.

182/2016;

c) producătorilor agricoli persoane juridice.

Citeste si: Se dau bani de la stat! Ce categorie de români primește 100.000 de euro? Iată care este condiția obligatorie!