Se dau bani de la stat! Ce categorie de români primește 100.000 de euro? Iată care este condiția obligatorie!

Author: Diana Tilă
Actualizat: 20 iun 2021, 10:52
Se dau bani de la stat!
Sursa: PixaBay

Românii pot primi 100 de mii de euro de la stat dacă îndeplinesc o condiție. Ce trebuie să facă doritorii pentru a pune mâna pe această sumă?

Cetățenii din România pot beneficia de 100.000 de euro din partea statului. Iată ce trebuie să facă românii pentru a obține această sumă de bani.

Citeste si: Vești bune pentru părinții care vor să-și trimită copiii la grădiniță. Statul le va oferi VOUCHERE, a anunțat Marcel Ciolacu

100.000 de euro pentru români

Românii din categoria de vârstă de peste 40 de ani pot beneficia de bani de la stat. Aceștia pot primi 100.000 de euro.

Se pregătește o nouă campanie de Uniunea Europeană, care are ca scop sprijinirea fermierilor din România care vor să deschidă o afacere în agricultură. Doritorii acestui beneficiu vor accesa până la 100.000 de euro. Această inițiativă vine după cea numită de ‘Tânărul fermier’.

Citeste si: Vești proaste pentru șoferi! Vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru carburanți. Cât costă litrul de benzină?

De acești bani se pot bucura doar persoanele cu vârste peste 40 de ani, care doresc să crească animale sau să lucreze pământul.

David George are 36 de ani și a reușit să ridice șașe solarii în care cultivă roșii cu banii din partea Uniunii Europene:  ”Deci nu-mi venea să cred când m-a sunat și mi-a zis că vezi că au intrat banii. Nici nu m-am gândit, adică e o sumă de bani, 40.000

de euro. Ne-a dat un pas în față, am luat tot ce vedeți aici, țevi.”

Experiența românilor de până acum

Călin Nuțu, directorul de comunicare al AFIR: ”Am primit solicitări în valoare totală de peste 600 de milioane de euro de la aproximativ 15.000 de tineri fermieri, însă alocarea totală a măsurii prin PNDR era de 467 de milioane de euro, deci nu aveam posibilitatea să finanțăm toate proiectele și în urma procesului de selecție, în urma evaluării proiectelor, au fost finanțate aproximativ 10.500 de proiecte.”

Horoscop chinezesc weekend 8-9 octombrie 2022: Zodiile care trebuie să își înfrunte fricile! Luna Plină a Vânătorului te îndeamnă să îți asumi propria cale

Citeste si: Anunțul momentului pentru părinți! Alocaţiile copiilor, diferențiate în funcție de veniturile familiilor. De când ar intra în vigoare legea

Foarte important, suma de 100.000 de euro este nerambursabilă. Programul „Tânărul fermier” adus în prim-plan de autorități a avut scopul să întinerească rândurile celor care lucrează pământul cu aproape 11.000 de noi agricultori, acest lucru petrecându-se în condițiile în care mai bine de jumătate dintre ei aveau peste 50 de ani, potrivit ProTV.

Alin Mituța, eurodeputat în comisia de agricultură a Parlamentului European: ”Să fie ceea ce se numește “seful exploatației agricole”, adică trebuie să dovedească că într-adevăr își încep o afacere în mediul rural și el sau ea este managerul acelei afaceri. Plus de asta, va fi nevoie să treacă prin niște traininguri.”

 


Cookies