Anunțul momentului pentru părinți! Alocaţiile copiilor, diferențiate în funcție de veniturile familiilor. De când ar intra în vigoare legea

,
bani
Alocaţiile copiilor s-ar putea calcula în funcţie de veniturile părinţilor[Sursa foto: PixaBay]

Vești noi despre alocațiile copiilor. Alocaţiile copiilor s-ar putea calcula în funcţie de veniturile părinţilor.


In articol:

Vicepremierul Kelemen Hunor a anunţat că se ia în calcul ca alocaţiile copiilor să fie legate de veniturile părinţilor. De când ar putea fi introdusă noua lege? 

bani familie
Câți bani vor putea primi copiii?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce se intampla cu alocațiile până la 1 ianuarie 2022! Ministrul Muncii Raluca Turcan a făcut anunțul

Alocaţiile copiilor, în funcţie de veniturile părinţilor

Vicepremierul Kelemen Hunor a anunţat că guvernul ia în calcul ca alocaţiile copiilor să fie legate de veniturile părinţilor. Astfel, noua lege ar putea fi introdusă din anul 2023.

Kelemen Hunor a făcut anunțul după şedinţa de luni a coaliţiei de gurvernare. De asemenea, vicepremierul a declarat că alocaţiile copiilor vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2022.

Citeste si: Alocațiile vor fi triplate? Florin Cîțu, vești excelente! Când intră măsura în vigoare?

Noi am propus o schimbare de filosofie, sa o legam de venituri si sa fie deductibila din impozitul pe venit.

E o schimbare pe care o sa o discutam si poate o introducem din 2023  ”, a spus Kelemen Hunor după ședința de luni.

Totodată, Raluca Turcan susţine că sunt copii în țara noastră care nici măcar nu ”miros” alocaţiile, iar acestea sunt cheltuite de către părinți pe cu totul altceva.

”Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pe care statul le dă pentru că părinţii sau aparţinătorii le cheltuie pe altceva”, a afirmat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Raluca Turcan este de acord cu mărirea alocațiilor

Ministrul Muncii a mai declarat că se vor majora alocații, însă este nevoie și de alte servicii care să sprijine familiile defavorizate.

Raluca Turcan
Raluca Turcan, de acord cu mărirea alocațiilor.[Sursa foto: Facebook]

”Da, alocaţiile trebuie majorate şi le  vom majora. Va exista un calendar clar, nu doar de dublare, ci de creştere constantă a acestor alocaţii, dar prioritatea noastră acum este ca orice majorare de alocaţii să fie completată şi de alte servicii care sprijină  şi copiii şi familiile să iasă din sărăcie.

Dacă sunt familii care triesc din alocaţie, acestea trebuie sprijiite, fie cu asistenţă socală mai bună, de calitate, fie cu găsirea de locuri de muncă”, a mai adăugat Raluca Turcan.

Citeste si: Pensii 2021: Anunț de ultimă oră! Raluca Turcan: În România, pensiile au fost folosite ca instrument politic

Deputatul PNL Florin Roman a vorbit despre fenomenul celor care fac copii și al căror sigur venit este alocația, care nu este folosită în scopul educației copilului.

”Foarte mulţi din zona rurală fac mulţi copii şi alocaţia devine principala formă de sursă de venit a familiei, care nu se duce în educaţia copilului”, a spus deputatul, spunând că banii ajung să fie dați pe țigări și alcool.

O soluție bună, spune el, ar fi oferirea de tichete pentru alimente, călătorii sau îmbrăcăminte.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Pensii 2021: Anunț de ultimă oră! Raluca Turcan: În România, pensiile au fost folosite ca instrument politic

Diana Șoșoacă publică pe Facebook un model de cerere de autopsie: CEREȚI medicilor să facă, sunt obligați

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Anunțul momentului pentru părinți! Alocaţiile pentru copii nu vor creşte de la 1 iulie

Vești bune pentru copii! Se prelungește vârsta de acordare a alocației

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies