Alocațiile vor fi triplate? Florin Cîțu, vești excelente! Când intră măsura în vigoare?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 10 iun 2021, 13:54

Chiar dacă alocațiile copiilor nu vor mai crește în anul 2021, premierul Florin Cîțu anunță creșteri importante în viitorul apropiat. Ce spune premierul despre triplarea alocațiilor?

Florin Cîțu este de părere că dacă autoritățile vor reuși să gândească un plan corect, alocațiile și pensiile ar putea fi majorate în mod constant, astfel încât românii să primească sume de bani mult mai mari din partea statului. Ce anunț a făcut premierul României?

Florin Cîțu, informația momentului. Alocații și pensii triplate?

Cu toate că alocațiile ar fi trebuit să crească din nou începând cu data de 1 iulie, autoritățile din România au anunțat că nu există resurse financiare pentru ca această creștere să aibă

loc. Premierul Florin Cîțu dă asigurări că sunt luate măsuri astfel încât copiii să primească mai mulți bani începând de anul viitor. 

Prima creștere a alocațiilor este programată pentru 1 ianuarie 2022, iar premierul Florin Cîțu a precizat că va fi gândit un sistem prin care acestea să fie majorate în mod constant. Mai exact, premierul consideră că autoritățile nu ar trebui să se oprească doar la dublarea alocațiilor, ci ar putea fi chiar triplate în perioada următoare.

Florin Cîțu a anunțat că va fi implementat un sistem prin care nu doar alocațiile să crească, ci și pensiile, dar și salariul minim, astfel încât nivelul de trai să crească în România.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: E oficial! Alocațiile nu mai cresc în acest an. Ludovic Orban a anunțat când vor fi majorate

„Nu este vorba despre dublare, ci de a crește predictibil alocațiile în fiecare an, nu doar până în acest moment. Noi vom crea o formulă transparentă cu care vom crește alocațiile în fiecare an. Așa vom face și cu pensiile, așa vom avea o formulă transparentă și pentru salariul minim, asta înseamnă că vom merge cu această formulă, nu înseamnă că ne oprim când se dublează, când se triplează.

O să fie și mai mult, haideți să vedem formula și de ce să ne oprim la 300 de lei, alocațiile vor crește în fiecare an în perioada următoare și se vor duce în sus, de ce să ne oprim doar la dublarea alocațiilor, când pot să fie triplate. Dacă avem un plan clar, transparent, predictibil, putem să creștem alocațiile în fiecare an. Dacă nu, și facem creșteri ad-hoc, cum erau în trecut, atunci creăm probleme de sustenabilitate fiscală.”
, a precizat Florin Cîțu, potrivit antena3.ro.

Citeste si: Pensii 2021: Anunț de ultimă oră! Raluca Turcan: În România, pensiile au fost folosite ca instrument politic

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!