Pensii 2021: Anunț de ultimă oră! Raluca Turcan: În România, pensiile au fost folosite ca instrument politic

,
Raluca Turcan
Ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Raluca Turcan a făcut un anunț important pentru pensionari. Iată ce a declarat ministrul Muncii despre pensii.


In articol:

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, luni seară, că pensiile din România au fost văzute ca instrument politic, ceea ce de multe ori a dus la inechitate, transmite News.ro.

Raluca Turcan
Anunț de ultimă oră!

Citeste si: Se schimbă vârsta de pensionare pentru femei! Când intră în vigoare noua lege

Raluca Turcan, declarații despre pensii

Raluca Turcan a vorbit, luni seară, în cadrul unei emisiuni TV, despre reforma în sistemul pensiilor şi a precizat că procesul are două componente. Ministrul a vorbit în primă parte de mărirea pensiilor mici

”Una legislativă, la care lucrăm şi unde, pe fond, în calculul pensiilor, intenţionăm să găsim o formulă astfel încât să se aibă în vedere toţi factorii contributivitate în decursul muncii. În felul acesta, pensiile mici vor creşte mai mult, se va reduce decalajul dintre cea mai mică pensie şi cea mai mare pensie, încercând să menţinem un cuantum sustenabil pentru plata pensiilor pe termen lung în România”, a declarat Turcan.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Cresc pensiile în 2022? Raluca Turcan a dat vestea în urmă cu puțin timp

Întrebată dacă se poate ajunge la o asemenea predictibilitate, Raluca Turcan a afirmat: ”Predictibilitatea constă în formula de calcul a pensiilor.

Lipsa de responsabilitate a fost că de la an, la an se gândeau să mai schimbe condiţiile de pensionare şi ajungeam ca într-un an oamenii să se pensioneze în anumite condiţii, în anul viitor oameni cu aceleaşi condiţii de muncă precum cei care s-au pensionat anterior ajungeau să aibă o altă pensie, ceea ce înseamnă inechitatea”.

Citeste si: Anunțul momentului pentru părinți! Alocaţiile pentru copii nu vor creşte de la 1 iulie

Ministrul Muncii îşi doreşte predictibilitate în sistemul pensiilor de stat.

Turcan a menționat că reforma în sistemul de pensii, la care lucrează, ar trebui să rezolve această problemă.

"De ce la noi nu s-ar putea si la noi nu se poate? De ce în toate ţările Uniunii Europene, în materie de pensii, există o predictibilitate pentru minim 20-30, chiar mai mult, 50 de ani?

La noi, v-am spus, pensiile au fost, din nefericire, văzute ca instrument politic.

Politicienii şi-au lăsat o marjă, mai ales în Parlament în ajun de alegeri, şi se gândeau: oare cum să mai câştigăm nişte voturi din regiunea aceea a ţării? Hai să băgăm condiţii speciale de pensionare.
Intenţionăm să găsim o formulă astfel încât să se aibă în vedere toţi factorii de contributivitate în decursul muncii.", a spus Raluca Turcan.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se schimbă vârsta de pensionare pentru femei! Raluca Turcan a făcut anunțul

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea minorilor salvează vieți? Răspunsul este cât se poate de clar / VIDEO

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Lovitură puternică pentru angajati. Salariile românilor sunt pe butuci: ”Nu mai mărim...”

Ce se întâmplă cu legea pensiilor? Florin Cîțu, noi detalii despre creșterea vârstei de pensionare în România: „S-ar putea să fie nevoie de...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies