Ce se întâmplă cu legea pensiilor? Florin Cîțu, noi detalii despre creșterea vârstei de pensionare în România: „S-ar putea să fie nevoie de...”

,
Florin Cîțu, premierul României, anunț despre legea pensiilor
Florin Cîțu, premierul României, anunț despre legea pensiilor[Sursa foto: Instagram]

Legea pensiilor este studiată de mai mulți experți în domeniu, astfel încât să fie găsită cea mai bună soluție pentru ca sistemul să fie sustenabil. Ce anunț a făcut premierul Florin Cîțu în legătură cu acest subiect?


In articol:

După mai multe analize, specialiștii au ajuns la concluzia că este nevoie ca legea pensiilor să fie modificată în România. Premierul Florin Cîțu atrage atenția că în condițiile actuale, sistemul nu mai este sustenabil, iar peste 15 ani se poate ajunge în situația în care pensiile să nu mai poată fi plătite.

Ce anunț a făcut Florin Cîțu despre legea pensiilor?

Autoritățile din România caută soluții pentru a modifica legea pensiilor, astfel încât să fie luată cea mai bună decizie pentru pensionari. Premierul Florin Cîțu a anunțat că au avut loc mai multe discuții cu Comisia Europeană, dar că nu s-a vorbit despre creșterea vârstei de pensionare în perioada următoare. Premierul a precizat că sunt discuții referitoare la regândirea sistemului de pensii, astfel încât acesta să poată funcționa și peste 15 ani, atunci când vor ieși la pensie foarte mulți români.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu pensionarii până în 2030. Raluca Turcan a făcut marele anunț al zilei

Florin Cîțu a precizat că nu s-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare în România
Florin Cîțu a precizat că nu s-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare în România[Sursa foto: unsplash]

În acest context, premierul Florin Cîțu a amintit că ar putea fi nevoie de mai multe legi pentru a rezolva această problemă, dar că în momentul de față nu a fost luată o decizie în acest sens, urmând ca problema să fie discutată în continuare. 

„Cred că în 15 ani, atunci e riscul cel mai mare, pentru că vom avea un număr mare de oameni care vor ieşi la pensie în acelaşi an, iar cei care îi vor susţine vor fi din ce în ce mai puţini. 

Legea pensiilor o să fie o variantă, care acum este discutată de experţi. Sunt mai multe probleme, dar sustenabilitatea e una dintre ele.

Dar obiectivul este de a elimina acest risc de nesustenabilitate a sistemului de pensii peste 15 ani de zile. S-ar putea să fie nevoie de mai multe legi, nu doar de una singură.

Nicio decizie nu a fost luată în acest moment şi nici în discuţia cu Comisia Europeană nu s-a spus ca să fie x sau y vârsta de pensionare. Nu. Ceea ce discutăm cu Comisia Europeană, şi nu e că vrem noi să discutăm, e o recomandare de ţară de ani de zile pentru România, să avem o lege a pensiilor sustenabilă.

Haideţi să văd cu ce variante vin. Nu aş vrea să discutăm despre majorarea vârstei de pensionare. Cred că sunt doar câteva ţări în Uniunea Europeană unde s-a întâmplat acest lucru şi aş vrea să studiez puţin.”, a spus premierul României, Florin Cîțu, potrivit antena3.ro.

Citeste si: Pensii 2021. Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Raluca Turcan: "E nevoie de un pic de curățenie"

 

Citește-ne pe

Citește și:

Florin Cîțu, vești proaste pentru români: „Dacă nu facem nimic, în 15 ani...” O mulțime de persoane ar putea fi afectate!

LOVITURĂ pentru procurori! După ce Tăriceanu a fost achitat pentru abuzul în serviciu, încă un primar PNL a fost găsit nevinovat

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

S-a votat legea prin care românii își pot cumpăra vechime în muncă pentru pensie. Ce procedură trebuie respectată?

Vești bune pentru copii! Se prelungește vârsta de acordare a alocației

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies