Se dau bani de la stat! Ce categorie de români primește 77 milioane de euro. Trebuie să depuneți cererile până pe 17 mai

,
bani
Se dau bani mulți de la stat.[Sursa foto: PixaBay]

Fermierii pot accesa fonduri de 77 de milioane de euro anul acesta pentru agricultura ecologică.


In articol:

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a trasmis la solicitarea  news.ro,  că suprafaţa totală pe care se practică agricultură ecologică a crescut cu 19,4%, în 2020 faţă de anul anterior, ajungând la 471.928 hectare, iar suprafaţa certificată ecologic a crescut cu 28%, la 270.656 hectare în 2020. 

tractor
Fermierii pot accesa fonduri de 77 de milioane de euro anul acesta pentru agricultura ecologică.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Anunțul momentului pentru toți pensionarii din România! Ce se întâmplă cu talonul de pensie în 2021

77 de milioane de euro pentru agricultori 

În 2021,  agricultorii pot accesa fonduri de 77 de milioane de euro pentru agricultura ecologică.

Mai mult, datele transmise de Minister mai arată că suprafaţa aferentă anului 2019, înregistrată în sistemul de agricultură ecologică, este de 395.227,97 (ha), din care 211.487 (ha) sunt certificate ecologic. De menționat este faptul că, toate datele sunt furnizate de către organismele de control aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

“Pentru anul 2020, conform datelor statistice provizorii transmise de către direcţiile pentru agricultură judeţene, suprafaţa totală înregistrată în sistemul de agricultură ecologică este de 471.928 (ha), din care 270.656,74 (ha) sunt certificate ecologic”, potrivit MADR.

Citeste si: Vești proaste pentru români! Luna aprilie aduce scumpiri substanțiale. Câți bani va trebuie să scoateți din buzunar pentru masa de Paște

În

ceea ce priveşte finanţarea acestui sector, reprezentanţii MADR susţin că din bugetul aferent perioadei de tranziţie, România va aloca măsurii 11 – agricultura ecologică aproximativ 232 de milioan de euro pentru plăţi până în anul 2023 inclusiv, potrivit  news.ro.

“În anul 2021 MADR estimează că se vor efectua plăţi în valoare de aproximativ 77 milioane de euro către fermierii care aplică practicile de agricultură ecologică în cadrul unui angajament voluntar multianual asumat pentru Măsura 11 – Agricultura ecologică”, se arată în informaţiile transmise de minister.

Citeste si: Ce presupune refinanţarea unui credit atunci când ai istoric negativ de plată

De menționat este faptul că, în data 1 martie 2021 a fost demarată campania de depunere a cererilor unice de plată prin care fermierii pot solicita şi sprijinul pentru angajamentele aferentă măsurii 11 – agricultură ecologică.

MADR mai infomează că cei care sunt interesați de acest angajament pot depune cererile până la data de 17 mai 2021, inclusiv, fără penalităţi, respectiv până la data de 11 iunie 2021, cu o reducere de 1%,

pentru fiecare zi lucrătoare, a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată nu a fost depusă până la data de 17 mai 2021 (inclusiv).

 

Citește-ne pe
Citește și:

Mai are sau nu loc programul Start-Up Nation în 2021

Scandalul de la Foişor face şi alte victime: Mai puţine transplanturi osoase după transformarea spitalului în suport COVID/ INTERVIU

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Scade ajutorul de înmormântare! Câți bani primesc familiile de la stat

Câți bani câștigă un agent FBI în Statele Unite

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies