Vești proaste pentru români! Luna aprilie aduce scumpiri substanțiale. Câți bani va trebuie să scoateți din buzunar pentru masa de Paște

,
Se scumpeste carnea
Luna aprilie aduce un val de scumpiri

Veștile nu sunt prea bune pentru români. Luna aprilie aduce scumpiri însemnate, oamenii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru țigări, dar și pentru alimente.


In articol:

Pentru că sărbătorile pascale se apropie, românii vor fi nevoiți să scoată din buzunar mai mulți bani pentru masa de sărbători. Producătorii de carne au anunțat că românii trebuie să se aștepte la scumpiri înainte de sărbătorile de Paști.

Luna aprilie aduce scumpiri însemnate pe piața din România

În aprilie, românii se pregătesc pentru sărbătorile pascale, Catolicii sărbătoresc Paștele pe data de 4 aprilie, astfel producătorii de carne de porc au anunțat că românii trebuie să se aștepte la scumpiri substanțiale în această perioadă. Oamenii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar decât de obicei.

”Preţul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei în acest moment. Preţul este cu 20% sub cel de anul trecut. Este greu de prezis dacă se va modifica preţul cărnii în preajma sărbătorilor. Există o tendinţă de creştere cu 1-2 zile înainte de Paşte. În perioada postului scade consumul de carne, iar în săptămâna premergătoare Paştelui este posibilă modificarea preţului pe baza creşterii cererii”, a declarat preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi, conform news.ro.

În acest moment, în magazine, un kilogram de pulpă de porc a ajuns la 19 lei kilogramul.

Președintele APCPR, Ioan Ladoși, a mai subliniat că fermele autohtone nu asigură mai mult de 30% din cererea de carne de porc din România, față de 2017 când asigura 60%, înainte de apariția pestei porcine.

Citeste si: Vești proaste pentru români! Scot bani mulți din buzunar începând de astăzi!

Fumătorii vor scoate mai mulți bani din buzunar de la 1 aprilie 2021

Începând cu data de 1 aprilie 2021, acciza la țigări va crește din nou, după majorarea de la 1 ianuarie 2021. Astfel, nivelul va ajunge 563,97/1.000 de țigarete de la 1 aprilie.

Majoritatea pachetelor de țigări se vor scumpi de la 1 aprilie, iar fumătorii vor fi nevoiți să scoată din buzunar cu 60 de bani mai mult pentru un pachet de țigări.

În medie, preţul de vânzare va fi de 19,50 lei şi chiar peste 24 lei în unele cazuri. 

Citeste si: Se scumpeste painea! Cati bani va trebui sa scoatem in plus din buzunare la magazin

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se scumpeşte curentul? Ce trebuie să ştie românii despre facturile la energie în 2021

Focare de COVID-19 într-un spital județean în secțiile de cardiologie și neurologie

Clasament Survivor România 2021, cu cele 4 noi concurente incluse. Cine a ajuns pe locul 1 și pe ce poziție a coborât Jador

Beneficii pentru cei care lucrează de acasă. Vor primi bani din partea companiilor, pentru plata utilităților!

Vești proaste pentru români! Scot bani mulți din buzunar începând de astăzi!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies