Se scumpeşte curentul? Ce trebuie să ştie românii despre facturile la energie în 2021

,
factura
Cresc facturile la curent electric, in 2021

Facturile la curent ar putea sa ne coste mai mult in noul an. Iată ce are de spus fostul ministru al Energei, Răzvan Nicolescu.


In articol:

Cei de la Autoritatea Naţională pentru Reglementare în domeniul energiei şi Consiliului Concurenţei vin cu soluţii şi lucrează la un ordin care să îi ajute pe consumatorii care nu vor avea timp să aleagă o ofertă nouă de furnizor de energie vor rămâne la tarifele de pe piaţa universală.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, a declarat că românii ar trebui să consulte cel puțin 2 sau 3 oferte de energie electrică, atât ale furnizorilor actuali, cât și ale furnizorilor noi, înainte de a lua o decizie

Ce a declarat fostul ministru Energiei 

„În primul rând, niciodată nu ar fi trebuit să ajungem într-o astfel de situație. În al doilea rând, au publicat un ordin, acum lucrează la un alt ordin preluând o idee venită de la Guvern. Trebuie să vedem exact cum va arăta textul, pentru că pot fi foarte multe amănunte care schimbă datele problemei. Ofertele se schimbă de la o zi la alta, de la o săptămâna la alta.. Trebuie să vedem toate amănuntele.

Până atunci, putem spune că oamenii, fără să stea la cozi, încet, încet, să încerce să își găsească un furnizor pe piața concurențială. Dar este inadmisibil modul în care autoritățile s-au comportat în acest caz.

, a declarat Răzvan Nicolescu pentru Antena 3.

Fostul ministru al Energiei a mai adeclarat că ar trebuie să consulte măcar 2 sau 3 oferte ca să poată alegem una dintre ele repede. Vor fi luate în considerare nu numai la ofertele furnizorilor actuali, ci şi ofertele altor furnizori.

Citeste si: Facturile la curent ar putea crește cu 29%, după Anul Nou

Ofertele furnizorilor de energie electrică

Piaţa de energie electrică a fost complet liberalizată la 1 ianuarie 2021. Din această dată consumatorii care erau până acum în regim reglementat vor plăti preţuri mai mari cu 13-26%, dacă păstrează actualul contract.

Deoarece consumatorii casnici nu și-au ales, în mare parte, un furnizor până acum, pentru a beneficia de un preț mai mic, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie – ANRE a prelungit până la 31 martie 2021 perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte de furnizare pe piaţa reglementată.

În ceea ce privește ofertele furnizorilor de energie electrică, Enel Simplu Anual Salut vine cu un preț al energiei active de 0,254 lei/kWh, fără nici un fel de abonament zilnic.

Comparativ cu alți furnizori mai mici, sau cu Hidroelectrica (0,245 lei/kWh pentru primele șase luni sau 0,25 lei kWh pentru următoarele șase luni). Oferta Enel nu este prea avantajoasă, dar ea este semnificativ mai bună decât orice oferă clienților din celelalte zone de rețea furnizorii tradiționali de acolo, Electrica, E.On

și CEZ, scrie economica.net.

Citeste si: Vești proaste pentru români! Scot bani mulți din buzunar începând de astăzi!

Oferta este valabilă și pentru cei care doresc să facă un contract online. Astfel, nu mai este necesar să meargă în magazine pentru contract, îl poate încheia online.

Citeste si: Mii de romani s-au trezit cu conturile poprite înainte de Anul Nou! Explicatia Guvernului

 

Citește-ne pe
Citește și:

Până când puteți semna noile contracte la energie! Surpriză: facturile cresc de acum!

Americanii recunosc și își cer scuze pentru EROARE. Atacul cu dronă din Kabul a ucis 10 nevinovați, nu jihadiști ai ISIS-K

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Vești proaste pentru români! Scot bani mulți din buzunar începând de astăzi!

Atenţie! Ce trebuie să facă toţi românii până la 1 ianuarie? Anunţul a venit chiar de la Guvern

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies