Câți bani câștigă un agent FBI în Statele Unite

,

Un agent FBI, din Statele Unite, poate câștiga o avere pe lună. Totul depinde de experiență, dar și de funcția pe care o are în cadrul unui anumit birou.


In articol:

Agenții FBI se numără printre persoanele cel mai bine plătite din Statele Unite ale Americii. Nici nu e de mirare, ținând cont de riscurile la care se expun, prin natura meseriei lor. Bineînțeles că salariul unui astfel de agent special diferă foarte mult, în funcție de experiența pe care o are un angajat, dar și de biroul la care a fost alocat. 

Ce salarii au agenții FBI  

În România, noțiunea de agent FBI a devenit cunoscută, în special datorită filmelor și serialelor americane. Acești agenți speciali, cum mai sunt cunoscuți, au nevoie de o pregătire extrem de serioasă, și nu doar din punct de vedere fizic. 

Tocmai de aceea, și salariul unui agent FBI este destul de mare, în comparație cu alte job-uri. Un astfel de angajat poate să căștige peste 10.000 de dolari pe lună. 

Dacă sunteți pasionat de serialele polițiste americane, cu siguranță știți cam ce implică a fi un agent FBI. 

Revenind la salariul unui astfel de agent, acesta pornește de la 47.000 de dolari pe an, pentru un începător, și poate să depășească 105.000 de dolari anual. 

Lunar, asta ar însemna cel puțin 4.000 de dolari și cel mult 9.000

de dolari. Bineînțeles că aici vorbim despre un simplu agent FBI, nu despre cei care ocupă funcții superioare, în departamente mai bine cotate. 

Un agent special FBI este plătit mai bine și poate câștiga chiar și 160.000 de dolari pe an, adică peste 13.000 pe lună. Media anuală a salariilor de la FBI se situează undeva la 78.131 de dolari.

La salariul de bază se adaugă, atunci când este cazul, și ore suplimentare, peste cele 40 obligatorii pe săptămână. 

Cum poți să devii agent FBI

FBI este prescurtarea de la ”Federal Bureau of Investigation”, o agenție federală care se ocupă de investigarea și soluționarea crimelor, a actelor teroriste, a traficului de persoane și a oricărui tip de amenințare națională. Agenția aparține Departamentului de Justiție din Statele Unite ale Americii. Motto-ul agenției este ”Fidelitate, Bravură, Integritate”. 

FBI a fost fondată în 1908 și, de-a lungul anilor, a fost implicată în foarte multe cazuri celebre.

Are sediul la Washington și dispune de aproape 60 de birouri pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. 

În plus, FBI are și peste 50 de birouri internaționale, printre care unul și în România, încă din anul 2000. Agenții speciali sunt, în general, împărțiți pe 5 categorii diferite: 

 • Inteligență

Sunt cei care adună informații legate de activitatea criminală, le analizează și le folosesc la investigațiile ulterioare. 

 • Contra-spionaj

Agenții care se ocupă de investigarea unor cetățeni străini, care ar putea afla informații importante legate de Statele Unite.

 • De combatere a terorismului

Acești agenți se ocupă de verificarea persoanelor care au de gând să facă o activitate teroristă pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. 

 • Penal

Orice infracțiune gravă care se petrece pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. 

 • Cyber

Agenții responsabili cu această ramură trebuie să apere datele guvernamentale, pentru ca acestea să nu fie folosite în scopuri criminale. 

Cine vrea să devină agent FBI, trebuie să îndeplinească anumite cerințe obligatorii. Și acestea nu sunt deloc puține. 

 • trebuie să fiți cetățean american
 • trebuie să aveți între 23 și 36 ani
 • aveți nevoie de o diplomă de licență de la un colegiu acreditat 
 • aveți nevoie de un permis de conducere 
 • trebuie să aveți o experiență de cel puțin doi ani ca specialist 
 • majoritatea agenților FBI au terminat drept penal, științe politice, inginerie, informatică sau contabilitate
 • trebuie să stăpâniți mai multe limbi străine

Un alt aspect important este acela că agenții FBI trebuie să-și înceapă cariera la Academia FBI din Quantico, Virginia. Aici sunt nevoiți să urmeze un program de 21 de săptămâni de antrenament intensiv. 

De asemenea, înainte de a primi diploma, fiecare cursnt trebuie să treacă de un test de fitness, care include mai multe probe: abdomene, sprint-uri, flotări, alergări pe distanțe mai lungi, dar și tracțiuni. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Edip Tepeli, Pârlitul din “Fiica ambasadorului”: “Primul sentiment pe care l-am simțit a fost îngrijorarea!”

BILANȚ - Crește rata de infectare la nivel național: 19 județe sunt în scenariul roșu

Un bebeluș a fost ars cu clor încins într-o creșă. Îngrijitorii nu au chemat Ambulanța și l-au lăsat să urle de durere

In aceasta seara, de la ora 20:00, in serialul Fiica ambasadorului, Nare si Sancar, urmariti de trecut

Celia, probleme de sănătate, în a 8-a lună de sarcină: ”Am avut o sarcină dificilă” Cum se simte artista după ce s-a infectat a doua oară cu Covid-19

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies