Ce presupune refinanţarea unui credit atunci când ai istoric negativ de plată

Author: Oana Iosif

Refinanţarea reprezintă cea mai bună soluţie pentru foarte multe persoane, inclusiv pentru cei care au datorii la Biroul de Credite sau cei care întârzie plata ratelor din motive obiective. Creditrapid.ro explica modul în care sunt ajutate persoanele cu un istoric negativ, de opţiunile de refinanţare existente în prezent.

Credite urgente pentru refinanţare

Mulţi ştiu ce înseamnă, de fapt, să apară un moment foarte dificil în viaţa unei persoane, în care lucrurile să nu mai meargă corespunzător şi în care veniturile să nu mai fie cele obişnuite. Aceste lovituri sunt destul de greu de prevăzut şi persoanele care au colaborări cu creditorii ar trebui să le ia în calcul înainte de a face un împrumut.

Ratele pot fi o problemă în momentul în care apare un declin în veniturile familiei şi se caută de obicei soluţii pe termen scurt pentru le achita. Mai multe IFN-uri oferă împrumuturi urgente pe care cei care au nevoie de ele le pot primi în doar câteva ore de la solicitare, astfel încât să obţină banii necesar într-un timp scurt.

Conform CreditIfn.ro, cu ajutorul unui împrumut se poate obţine rezolvarea unor probleme mult mai repede, decât prin alte mijloace. Atunci când prietenii nu pot să ofere un împrumut persoanei care are nevoie de bani şi când băncile consideră că persoană nu este eligibila pentru un credit, este necesar să se găsească soluţii alternative, iar finanţările obţinute de la IFN-uri sunt cele mai bune opţiuni, pentru a face rapid rost de bani.

Ce alte opţiuni există în afară de creditele rapide online

Pentru cei care nu doresc să apeleze la un credit IFN online, cea mai bună variantă este aceea de a apela la următoarele soluţii:

  • reeşalonarea plăţilor la aceeaşi bancă, prin prelungirea contractului de credit;

  • restructurarea completă a creditului;

  • refinanţarea creditului la o altă instituţie care oferă condiţii foarte avantajoase;

  • un împrumut nou la instituţiile care creditează şi persoane care au un istoric negativ de plată.

    Aceste metode pot să nu fie mereu posibile, ceea ce înseamnă că persoană în cauză va putea să apeleze doar la serviciile unui IFN pentru finanţare.

    Împrumut IFN pentru persoanele înregistrate la Biroul de Credit

    O veste nu tocmai plăcută este că persoanele care întârzie cu ratele la bănci pot ajunge să aibă penalizări mari sau chiar să fie raportate la Biroul de Credite. Ulterior, având un scoring negativ, persoana în cauză va găsi cu greu pe cineva care să ofere un împrumut. Prin urmare, persoanele care spera că pot să ia un nou împrumut pentru a stinge datoriile vechi, pot să nu fie eligibile.

    În astfel de situaţii mulţi apelează la credite nebancare in lei, sume ce nu sunt influenţate de un curs bnr dolar sau euro. IFN-urile sunt ceva mai permisive când vine vorba despre banii pe care o persoană ar trebui să îi obţină şi au chiar opţiuni pentru cei care sunt înregistraţi la Biroul de Credite. În mod cert există soluţii şi este important ca fiecare persoană care nu poate plăti ratele către bănci să le caute pe cele mai avantajoase.

    Pentru persoanele care au fost deja înregistrate la Biroul de Credit şi care nu pot achita ratele la timp, un credit IFN poate fi cea mai bună soluţie pentru refinanţare. Refinanţarea anumitor împrumuturi înainte de o dată specifică poate fi făcută chiar şi pe o perioadă de 10 ani. Prelungirea contractului înseamnă diminuarea ratelor, ceea ce va avea ca rezultat reducerea gradului de îndatorare.

    În concluzie, deşi există mai multe tipuri de produse financiare disponibile pe piaţa care se adresează persoanelor care urmăresc să ia un credit pentru a evita întârzierea ratelor, sunt câteva menţiuni de făcut;

  • în primul rând este important ca persoană în cauză să se informeze şi să afle pentru ce tip de credit este eligibila - bancar sau nebancar;

  • în situaţia în care se constată că nu este posibil ca un nou împrumut să fie obţinut de la bănci, va trebui ca persoană în cauză să se îndrepte spre societăţile nebancare pentru a contracta un credit rapid de nevoi personale. Acestea pot fi uşor obţinute, chiar şi de rauplatnici, atunci când persoana interesată se adresează unui IFN cu scopul de a obţine ajutor.

     

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!