Vesti proaste pentru romani! Se intampla de la 1 iulie

,

De la 1 iulie 2021 sunt anuntate noi scumpiri la energia electrica, la gaze, mai ales pentru cei care nu si-au schimbat contractele.

Desi multi romani au fost extrem de afectati de perioada dificila a pandemiei de COVID-19, in privinta locului de munca, autoritatile anunta noi scumpiri de la 1 iulie 2021 la energia electrica si la gaze.
De departe cei mai afectati vor fi tinerii aflati la inceput de cariera, cu varsta cuprinsa intre 24 si 35 de ani si chiar si cetatenii cu varsta de peste 50 de ani, deoarece salariile raman pe loc.

Este anuntat un nou val de scumpiri de la 1 iulie 2021!

Autoritatile au anuntat ca se pregatesc noi scumpiri la electricitate si la gaze incepand cu data de 1 iulie 2021, mai ales pentru clientii casnici care nu si-au schimbat contractele pentru a trece la piata concurentiala si au ramas la serviciile universale. Sunt anuntate scumpiri de pana la 20-25% la gaze pentru toata lumea, in vreme ce la enerigia electrica, pentru cei care nu si-au schimbat contractele, cresterile vor fi de 5 pana la 10%, urmand sa mai fie preconizata inca o astfel de crestere pana la sfarsitul anului.

E.ON Energie Romania, ce reprezinta al doilea mare furnizor de gaze naturale pentru clientii casnici din Roamnia, a anunțat scumpiri de la 1 iulie 2021, ca si Engie, pentru cei care nu au trecut la piata concurentiala in momentul liberalizării pieței gazelor naturale, anul trecut.

În situaţia în care clientul casnic va fi inactiv şi nu va încheia, până la data liberalizării, respectiv 1 iulie 2020, un contract de furnizare a gazelor naturale în regim concurențial, furnizorul actual îi va asigura furnizarea gazelor naturale în mod automat şi după această dată, începând cu data de 1 iulie 2020 şi până la data încheierii unui contract de furnizare a gazelor naturale în regim concurențial, dar nu mai târziu de data de 30 iunie

2021, în baza contractului reglementat de furnizare a gazelor naturale în vigoare, pe care clientul îl are deja încheiat cu furnizorul actual, dar la preţul din oferta comunicată clientului, pe parcursul lunilor mai și iunie, de către furnizorul actual ”, se arata in Ghidul ANRE privind liberalizarea pietei de gaze naturale, potrivit cancan.ro

In privinta gazelor, estimarile arata ca de la 1 iulie 2021, facturile vor fi majorate cu circa 20-25% pentru majoritatea populatiei. Acest lucru ar avea drept principala cauza scaderea productiei nationale de gaze, in ciuda faptului ca tara noastra detine mari rezerve de gaze naturale in bazinul Marii Negre.

"Vorbim despre o medie a valorii facturii. În unele localități, mă aștept să fie o creștere mai mare, în altele, o creștere mai mică. Cred că cea mai mare creștere o vom vedea la Cluj, Brașov, Ploiești, Craiova, iar cea mai mică creștere cred că va fi la București. În simularea pe care am făcut-o, am luat un abonament normal, cineva care consumă în jur de 125 kW pe lună. La București, creșterea valorii este undeva în jur de 15 lei la factură, la Cluj este undeva de 90 de lei la factură. Calculul îi vizează în special pe cei care, pe un deficit de informație, nu au trecut în piața concurențială! Ei sunt sub un tarif penalizator, se numește tariful pentru serviciu universal. Autoritățile nu le-au spus ce trebuie să facă, oamenii nu știu încă ce trebuie să facă- să meargă la furnizor, să ceară oferte, să semneze un contract-, n-au făcut acest lucru și vor plăti aceste penalități- și plătesc și în prezent un tarif mai mare”, a precizat Razvan Nicolescu, fost ministru al Enegiei si actualul presedinte al Asociatiei pentru Energie Curata si Combaterea Schimbarilor Climatice, potrivit digi24.ro

Cresc preturile gazelor si energiei elctrice incapand cu 1 iulie 2021
Cresc preturile gazelor si energiei elctrice incapand cu 1 iulie 2021[Sursa foto: unsplash.com]

Citeste si: Se scumpeşte curentul? Ce trebuie să ştie românii despre facturile la energie în 2021

"În același timp, mă uitam la atât de discutatul PNRR și alocăm sute de milioane pentru noi conexiuni la gaz. Sunt lucruri pe care cu toată puterea de înțelegere, eu nu reușesc să le descifrez, să le deslușesc, pentru că se bat cap în cap. Așa o să ajungem în primul rând să punem populația României în brațele rușilor, tot conectând-o la gaz și noi accentuându-ne dependența de importuri. Păi, cine exportă în regiune? Gazpromul! Direct sau prin intermediari. Și vom ajunge probabil de la Bruxelles să ne vină o taxă", a mai spus Razvan Nicolescu, potrivit digi24.ro

Citeste si: Veste neașteptată pentru români! Prețul gazelor crește cu 25%. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Veste neașteptată pentru români! Prețul gazelor crește cu 25%. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Guvernul va îngheța pensiile de serviciu pentru 5 categorii de pensionari

Veste neașteptată pentru români! Prețul gazelor crește cu 25%. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Vești proaste pentru șoferi! Ce trebuie să știe proprietarii de mașini vechi? Nouă regulă pentru RCA

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies