Vești proaste pentru șoferi! Ce trebuie să știe proprietarii de mașini vechi? Nouă regulă pentru RCA

,
asigurare rca
Soferii vor fi nevoiți sa aibă RCA și pentru mașinile pe care nu le mai folosesc

Asigurarea RCA devine obligatorie chiar și pentru autoturismele care nu mai sunt folosite sau au fost abandonate.


In articol:

O nouă decizie a Curții Europene de Justiție (CJUE) arată că toate vehiculele care se află înmatriculate pe teritoriul Uniunii Europene vor trebui să aibă asigurare RCA până în momentul în care sunt radiate. Modificarea îi vizează pe aproape două milioane de români.

Șoferii vor fi obligați să plătească RCA și pentru vehiculele pe care nu le folosesc

polita RCA
Din totalul de mașini înmatriculate în România doar 85% au asigurare RCA

Prin urmare, potrivit unei decizii recente CJUE, aproximativ două milioane de români vor trebui să facă RCA  chiar și pentru mașinile vechi care nu mai sunt în uz, sau care au ajuns să fie abandonate pe stradă sau prin curți.

Nu va mai fi valabila varianta suspendării RCA-ului, metodă folosită destul de des în România, conform economica.net.

Doar 85% din totalul de mașini înmatriculate în România au asigurare RCA. Acest procent este sub nivelul impus de Uniunea Europeană. Numărul mare de mașini foarte vechi din totalul celor înmatriculate și fără RCA face ca procentul din țara noastră să fie sub limita Uniunii Europene.

Citeste si: Autoritatile se joaca cu nervii soferilor! Se anunta SCUMPIRI mari la RCA

Potrivit economica.net,

la sfârșitul anului 2020, în România erau înmatriculate aproximativ 9,2 milioane de vehicule, însă dintre aceste în jur de 2 milioane sunt mai vechi de 20 de ani iar majoritatea nu mai sunt folosite în trafic. Totuși, decizia CJUE impune ca și acestea să aibă RCA deoarece prezintă riscuri.

Conform estimărilor ASF, între 700.000 și 1,7 de autoturisme nu au  RCA în România, chiar dacă numărul de mașini înmatriculate este de 7,2 milioane.

De asemenea, în fiecare an sunt instrumentate cel puțin 500.000 de dosare de daună pe RCA, ceea ce înseamnă că anual au daune cel puțin 7% din totalul de vehicule, conform romaniatv.net.  

Automobilelor private suferă daune mai rar, frecvența fiind de aproximativ 2-3%. Pe de altă parte, frecvența daunei crește atunci când vine vorba de taxiuri, autocarele și camionele, ajungând și la peste 22-23%.

Citeste si: Cum arata bolidul de lux pe care Jador a cheltuit o avere: "Manca-o-ar tata de frumoasa!" Cat au costat adidasii cu care a participat la Survivor Romania 2021

Aproximativ

70.000 de șoferi vor fi nevoiți să plătească din propriul buzunar reparațiile pentru daunele suferite, în situația în care nu au CASCO.

Citeste si: NEBUNIA scumpirii politelor RCA ia amploare. Nu numai tinerii sub 30 de ani platesc mai mult, ci si transportatorii

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț pentru șoferii români! Legislaţia RCA urmează să fie modificată. Cum se va deconta dauna

Noi raiduri aeriene împotriva unor ţinte Hamas din Fâşia Gaza ale aviației israeliene

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Ce taxe trebuie să plătești în 2021 dacă îți cumperi o mașină second hand din Germania

4 pasi pentru a cumpara o masina second hand din Germania

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies