Proiectul privind interzicerea cumulului pensie-salariu pentru angajatii care lucreaza la Stat a fost adoptat de Guvern! Cine sunt cei care vor face exceptie?

,
Premierul Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu a facut declaratii importante dupa sedinta de Guvern, din 9 iunie 2021.[Sursa foto: Facebook]

Cumulul pensie-salariu este interzis la stat! Proiectul a trecut de Guvern si urmeaza sa fie discutat in Parlament.


In articol:

In cadrul sedintei de Guvern desfasurata miercuri, 9 iunie 2021, a fost adoptat proiectul privind cumulul pensie-salariu, pentru angajatii care lucreaza la Stat. Astfel, proiectul a trecut de Guvern si urmeaza sa fie dezbatut si in Parlament.

Cumulul pensie-salariu, interzis pentru angajatii care lucreaza la Stat!

Potrivit proiectului de lege, se interzice cumulul pensie-salariu pentru angajatii care isi desfasoara activitatea profesioanala in companiile de Stat si totodata proiectul respectiv prevede ca angajatii care lucreaza in baza unui contract individual de munca, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire in functie si care intrunesc conditiile de pensionare isi pot desfasura in continuare munca la cerere, pana vor ajunge la varsta de 70 de ani.

La scurta vreme dupa incheierea sedintei de Guvern de miercuri, 9 iunie 2021, Premierul Romaniei, Florin Citu, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca proiectul de lege prin care se interzice cumulul pensie-salariu pentru bugetari a fost adoptat. Cat despre avizul negativ primit de la Consiliul Legislativ, Premierul a precizat ca este un aviz optional.

Premierul Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu a facut precizari importante despre proiectul de lege privind cumul pensie-salariu pentru angajatii de la Stat.[Sursa foto: Facebook]

"Este un aviz optional, l-am luat in considerare, noi credem ca nu este adevarat (ce sustine Consiliul Legislativ), vom merge in Parlament si acolo sunt singur ca proiectul de lge va putea fi imbunatatitit desi eu cred

ca aste e forma corecta pentru Romania", a subliniat Florin Cîţu, dupa sedinta de Guvern.

Vor exista insa si exceptii! Astfel, alesii locali, parlamentarii, membrii CCR si ai Curtii de Conturi, care se numara printre bugetarii care vor fi exceptati de respectivul proiect de lege care interzice cumulul pensie-salariu, pentru angajatii de la Stat.

"E durata mandatului definit de Constitutie. E vorba doar de aceste mandate.

Am avut o discutie, nu putem sa intervenim peste mandate definite de Constitutie, asta e o problema pe care o avem si doar acelea sunt exceptate. Functiile alese si cele regasite in Constitutie. Dna ministru va va raspnde. Nu sunt toti bugetarii.
Nu putem interveni pe mandat in derulare, asta ne spun juristii. Daca Parlamentul poate sa treaca printr-un amendament, vom edea. Varianta acceptata de Guvern este cu aviz de la MJ, ca asta e forma legala si constitutionala",
a spus Premierul Florin Cîțu, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Starea de alertă, prelungită în România. Ce se întâmplă începând cu data de 12 iunie? Anunț de ultimă oră din partea Guvernului!

Citeste si: Alocațiile vor fi triplate? Florin Cîțu, vești excelente! Când intră măsura în vigoare?

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Alocațiile vor fi triplate? Florin Cîțu, vești excelente! Când intră măsura în vigoare?

Dana Budeanu, la VERDICT POLITIC, despre Congresul PNL: O mascaradă și un circ ordinar. Cine câștigă azi nu rămâne

BOMBA BOMBELOR! Iubitul super celebru al Kirei, fiica lui Gică Hagi. Fac un cuplu de senzație

Starea de alertă, prelungită în România. Ce se întâmplă începând cu data de 12 iunie? Anunț de ultimă oră din partea Guvernului!

Vești bune pentru români! Accesul la analize medicale decontate va fi mai facil, din luna iunie!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies