Starea de alertă, prelungită în România. Ce se întâmplă începând cu data de 12 iunie? Anunț de ultimă oră din partea Guvernului!

,
Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile în România, începând cu data de 12 iunie
Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile în România, începând cu data de 12 iunie[Sursa foto: PixaBay]

Guvernul a decis prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, iar în acest context, începând cu data de 12 iunie vor fi aplicate mai multe măsuri. Ce urmează să se întâmple în România?


In articol:

În urma mai multor discuții, autoritățile din România au decis prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, începând cu data de 12 iunie. Ce restricții vor fi ridicate în perioada imediat următoare?

Noi măsuri de relaxare după data de 12 iunie 2021. Ce anunț au făcut reprezentanții autorităților? 

Guvernul României a decis să prelungească starea de alertă pentru încă 30 de zile, dar cu toate acestea, nu vor fi introduse noi restricții, ci din contră, măsurile urmează să fie din nou relaxate începând cu acest sfârșit de săptămână.

După cum au anunțat și anterior, autoritățile din România își doresc revenirea la normal, astfel că multe restricții deja au fost ridicate. Începând cu data de 12 iunie, românii care au în plan organizarea unei nunți sau a unui botez trebuie să știe că pot face acest lucru în interior, cu 200 de persoane, condiția fiind asigurarea unui spaţiu de doi metri pătraţi pentru fiecare om. Participanții la eveniment trebuie să fie vaccinați anti-Covid-19, testați sau trebuie să se fi vindecat de boală.

Citeste si: Vești bune pentru turiștii care aleg această țară ca destinație. Nu mai trebuie să prezinte un test PCR negativ. Care sunt condițiile

După data de 12 iunie, nunțile și botezurile pot fi organizate cu 200 de persoane în interior
După data de 12 iunie, nunțile și botezurile pot fi organizate cu 200 de persoane în interior[Sursa foto: unsplash]

Pentru că la București va avea loc meciul din faza optimilor de finală a Campionatului European de Fotbal UEFA 2020, autoritățile au decis să permită participarea spectatorilor astfel încât să fie ocupată 50% din capacitatea maximă a tribunelor.

Autoritățile au menționat că măsura se aplică cu condiția ca până la 25% din capacitatea maximă a tribunelor să fie ocupată de persoane care sunt vaccinate împotriva coronavirusului, persoane care prezintă un test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau un test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau persoane care se află între a 15-a zi și a 90-a zi după infectarea cu COVID-19.
Restul de 25% trebuie ocupat de persoane vaccinate împotriva noului coronavirus.

Masca de protecție rămâne în continuare obligatorie în spațiile aglomerate, în special în zona spațiilor comerciale, a piețelor și târgurilor, dar și stațiile pentru transportul în comun și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, potrivit noilor informații, beneficii vor avea în special cei vaccinați anti-Covid-19, cu schema completă, aceasta fiind modalitatea prin care autoritățile își doresc să stopeze răspândirea noului coronavirus în comunitate. 

Textul integral al Hotărârii de Guvern privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor gândite pentru a preveni și combate efectele pandemiei de COVID-19 poate fi consultat AICI.

Citeste si: Noi reguli pentru turiștii care optează pentru litoralul românesc. Ce trebuie să faci atunci când mergi la plajă

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declarații despre Evaluarea Națională și despre examenul de Bacalaureat!

VIDEO A murit și ultimul campion mondial în viață de la turneul din 1954

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Noi reguli! Până la ce ora sunt deschise terasele şi cluburile

Reguli noi de călătorie în Uniunea Europeană. Cum se va călători în această vară. Anuțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies