Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declarații despre Evaluarea Națională și despre examenul de Bacalaureat!

,
evaluarea nationala
Rata la promovare la Evaluarea Nationala a crescut cu 65,6%

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a adus mai multe clarificări cu privire la desfășurarea Evaluării Naționale și a Examenului de Bacalaureat.


In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a făcut noi declarații cu privire la cele două examene naționale care îi vizează pe elevii din ani terminalli, și anume, Evaluarea Națională și despre examenul de Bacalaureat. El a anunțat că subiectele vor fi conforme cu modelele deja cunoscute.

Ce a anunțat Sorin Cîmpeanu, în legătură cu Evaluarea Națională și BAC

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a menționa că are mari aşteptări de la examenul de Evaluare Naţională și emoții în privința examenului de Bacalaureat,. El a confirmat că subiectele vor fi conforme cu modelele deja cunoscute.

Ministrul speră ca în acest an procentul de promovare la Evaluarea Națională să fie unul mai bun decât în anii precedenți. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu rata de promovare s-a îmbunătățit cu 65,6%, comparativ cu 2016-2018.

„La Evaluarea Naţională am avut un procent de promovare de 65,6%, mai mare decât în 2016- 2018. Asta mă îndreptăţeşte să am mari aşteptări la Evaluarea Naţională.

Cel puţin 65%. În condiţiile în care mi se aduceau acuze că subiectele de la simulare Evaluarea Naţională Matematică au fost date cu răutate şi nimeni nu va putea să promoveze pe aceste subiecte. 

Ele au fost adaptate pe modul de formulare a testelor PISA” a declarat Sorin Cîmpeanu.

Politicianul a menționat că la examenul de Bacalaureat va fi respectată tematica anunţată.

„La Bacalaureat a fost aproape 40%.  În 2019 am avut rezultate mai bune la promovare la simulare. În 2020 nu am putut organiza.

Citeste si: Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, anunt important pentru elevi! Ce se va intampla odata cu relaxarea restrictiilor!

Am emoţii, dar un lucru vă garantez, subiectele vor fi conforme cu modelele cunoscute,

vom respecta tematica anunţată şi s-ar putea să reiau exerciţiul din 2015 în care am stat fiecare noapte înainte de examen, închis, împreună cu comisiile reunite şi am avut înţelegere, le mulţumesc şi acum că mi-au satisfăcut dorinţa de a verifica încă o dată subiectele.

(...) Nu îmi doresc ca elevii să sufere fără să aibă vreo vină. Ceea ce îmi doresc este una, ceea ce fac este alta”, a concluzionat Cîmpeanu, conform stirilekanald.ro.

Citeste si: Cum arată cererea-tip pentru înscrierea la Bacalaureat 2021? Toți candidații trebuie să o completeze! Iată când trebuie depuse cererile la școală

 

Citește-ne pe
Citește și:

Când iau, de fapt, elevii vacanță! Ce modificări s-au făcut în structura acestui an școlar

Liviu Dragnea, despre alegerile de la Sectorul 1: 'Se vorbește că s-au furat voturi cu sacii. Dacă era Tudorache, era umflat!'

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

Cum arată cererea-tip pentru înscrierea la Bacalaureat 2021? Toți candidații trebuie să o completeze! Iată când trebuie depuse cererile la școală

Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, noi precizari cu privire la revenirea elevilor la scoala! Ce se intampla cu cei care prezinta simptome COVID-19? "Frica din păcate este...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies