Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, noi precizari cu privire la revenirea elevilor la scoala! Ce se intampla cu cei care prezinta simptome COVID-19? "Frica din păcate este o vulnerabilitate"

,
ministrul educatiei
Sorin Cîmpeanu, anunţ important privind revenirea elevilor la scoala![Sursa foto: Facebook]

Recent, Sorin Cîmpeanu a facut un anunt important cu privire la elevii care vor prezenta simptome de COVID-19 sau au alte vulnerabilitati. Se se intampla cu acestia?


In articol:

Ministrul Educatiei a anuntat la scurt timp dupa revenirea elevilor la scoala, faptul ca cei care vor prezenta simptome de COVID-19 sau au alte sensibilitati vor putea invata in continuare in sintemul online, de acasa pana se refac, pentru a proteja astfel atat colegii de clasa, cat si profesorii de la catedra.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a facut noi precizati importante cu privire la revenirea elevilor la scoala!

Invitat seara trecuta in cadrul unei emisiuni TV, Ministrul Sorin Cîmpeanu a subliniat faptul ca elevii care prezinta simptome de COVID-19, sau specifice altor boli, vor putea invata tot in sistemul online, de acasa, ca si pana acum, in vederea limitarii raspandirii virusului.

"Avem aproape 100 de clase care au activitatea cu prezenţă fizică suspendată din cauza apariţiei cazurilor de infectare în rândul elevilor. La apariţia unui caz, respectiv două cazuri, în funcţie de vârstă, se suspendă întreaga activitate a clasei respective. Avem mai puţin de 300 de elevi, din cei aproape 3 milioane de elevi din România, infectaţi în acest moment în şcolile din România. Este un procent de sub 1 la 10.000.

Simptome specifice sau vulnerabilităţi. Nu cred că scrie undeva că frica nu este o vulnerabilitate.

Frica din păcate este o vulnerabilitate. În momentul în care un părinte anunţă şcoala că are împresia că propriul copil ar putea să aibă simptome specifice, care sunt dificil de cuantificat, cred că înţelegem buine că elevii nu sunt obligaţi să meargă la şcoală împotriva voinţei lor sau a părinţilor", a subliniat Ministrul Sorin Cîmpeanu, la TVR1, miercuri, potrivit romaniatv.net

ministrul educatiei
Sorin Cîmpeanu, precizari importante in privinta revenirii elevilor in banci![Sursa foto: Facebook]

De asemenea, la inceputul acestei saptamani, Ministrul Sorin Cîmpeanu a mai precizat si faptul ca elevii vor trebui sa poarte masti, daca nu se va putea impune decalarea programului, deoarece in pauze se creeaza aglomeratie in

clase si pe holurile scolilor. Acesta a indemnat directorii scolilor sa asigure cu strictete respectarea tuturor normelor de igiena si ale masurilor de protectie necesare impuse in pandemie.

"Din fericire, trendul descendent al ratei de infectare se confirmă şi sperăm să se confirme în continuare, chiar dacă sunt momente critice, două săptămâni de la revenirea din vacanţă, după aceea vom avea două săptămâni de la introducerea măsurilor de relaxare, sperăm să se confirme acest trend descendent",

a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Cea mai bună veste pentru elevii care vor susține examenul de Bacalaureat 2021. A fost adoptată o ordonanță de urgență și se renunță la această probă!

Citeste si: Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, anunt important pentru elevi! Ce se va intampla odata cu relaxarea restrictiilor!

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunțul momentului pentru toți elevii! Se întorc la școală de mâine. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Școlile și grădinițele din București care intră în sistem online din cauza COVID / LISTA

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Anunț pentru milioane de elevi. Regula care se aplică de ASTĂZI în școli

Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, anunt important pentru elevi! Ce se va intampla odata cu relaxarea restrictiilor!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies